Hasta Tuvalet Sandalyesi Çeşitleri

Yaşlılar veya hastalar bazı durumlardan dolayı tuvalet ihtiyaçlarını giderememektedirler. Bunun yanı sıra ciddi düzeyde ameliyat geçiren insanlar da tuvalet konusunda zorlanmaktadırlar. Bunun için hasta tuvalet sandalyesi oldukça avantajlı bir medikal ürünüdür. Hasta tuvalet sandalyeleri güncel teknolojilerle tasarlanmaktadırlar.

Hasta Tuvalet Sandalyesi Çeşitleri

Her hasta veya yaşlı kendi ihtiyacına göre uygun sandalye modelini seçebilmektedir. Oldukça konforlu ve işlevsel olan bu sandalyeler hastaların tuvalet ihtiyaçlarını kolaylıkla gidermelerini sağlamaktadır. Sandalyelerin her biri farklı kullanım özelliklerine sahiptir. Bu özellikler sayesinde hasta birçok işinin kolaylıkla halledebilmektedir.

Hasta Tuvalet Sandalyesi Fiyatları

Hastaların tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için üretilen hasta tuvalet sandalyeleri özel olarak üretilmektedir. Her birinin kullanım özellikleri farklıdır. Hastaların ihtiyaçları ya da istekleri doğrultusunda farklı tasarımlarla üretilmişlerdir. Hasta tuvalet sandalyesi fiyatları da özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Hasta sandalyeleri katlanabilir özelliktedir. Bulunduğu yerden rahatlıkla kaldırılabilir veya farklı yerlere götürülerek kullanılabilir.

Günümüzde oldukça popüler hale gelen banyo ve tuvalet sandalyeleri herkesin beklentisini karşılamaktadır. Ayrıca bütçe dostu olan bu sandalyeler kolaylıkla temizlenebilmektedir. Kullanım ömrü uzundur ve hijyenik tasarımlara sahiptir. Hasta tuvalet sandalyesi fiyatları gündeme geldiği zaman karşımıza farklı alternatif seçenekler çıkmaktadır. Bundan dolayı siz de hasta tuvalet sandalyesi alacaksanız mutlaka kapsamlı bir fiyat araştırması yapmalısınız.

Klozetli Hasta Tuvalet Sandalyesi

Kendi başına tuvalete gidemeyen insanlar için üretilen klozetli hasta tuvalet sandalyesi farklı çeşitlerde üretilmektedir. Klozetli sandalyeler kolay bir şekilde çıkarılarak temizlenebilmektedir. Sandalyelerin oturma kısmı klozet şeklinde kapaklıdır. Genellikle yatalak hastaların kullandığı sandalye modelidir.

Bu sandalyeler tekerleklidir ve kullanılacak alana rahatlıkla getirilebilir. 4 tekerleği bulunmaktadır ve 2 tekerleği kilitlenebilir özelliktedir. Her bir bölgesi kolaylıkla temizlenebilir. Bunun yanı sıra üretildiği malzemelerden dolayı uzun ömürlüdür. Hasta tuvalet sandalyeleri sadece tuvalet için değil banyo ve duş için de rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Lazımlıklı Hasta Tuvalet Sandalyesi

Yaşlılık döneminde tuvalete gitmek zordur. Ayrıca yatalak olan hastalar veya ağır operasyonlar geçirmiş insanlar uzun bir süre tuvalet ihtiyaçlarını gideremeyebilirler. Bu insanların tuvalet veya banyo ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmeleri için lazımlıklı hasta tuvalet sandalyesi üretilmiştir. Farklı birçok tasarımın arasında en çok tercih edilen model lazımlıklı modelidir. Sandalyelerin orta kısımları deliktir ve lazımlık bulunmaktadır.

Hastalar tuvaletlerini sandalyenin alt kısmına yerleştirilmiş olan lazımlık kısmına yapmaktadır. Lazımlık kolaylıkla çıkarılıp takılan bir şeydir ve temizlenmesi gerektiğinde çıkarılmaktadır. Hastanın cildine zarar verebilecek herhangi bir malzeme bulunmamaktadır.

Engelli Banyo Tuvalet Sandalyesi

Doğuştan ya da sonradan engele sahip olan insanların bazıları banyo yapmakta zorlanabilirler. Bu durumda engelli banyo tuvalet sandalyesi kullanmak engelli vatandaşların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaktadır. Engelliler için üretilen sandalyelerin refakatçi kullanımlı olanları da bulunmaktadır. Ellerini kullanamayan insanlar için üretilen modelleri de mevcuttur.

Üretiminde kullanılan medikal ürünler çok sağlıklıdır ve cilde zarar vermez. Suya karşı dirençlidir. Tekerlekli modelleri ile hasta banyodan farklı bir alana kolaylıkla götürülebilmektedir. Yemek yemek için veya oturmak için de rahatlıkla kullanılabilir. Bu tür sandalyeler konforlu bir şekilde hizmet sunmak konusunda oldukça başarılıdır.

Tuvaletli Tekerlekli Sandalye

Yaşa veya hastalığa bağlı olarak bazı insanlar tuvalet ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır. Yatalak hastalar, çok kilolu insanlar veya ameliyatlı insanlar için tuvaletli tekerlekli sandalye kullanmaktadır. Bu sandalye özellikle yürümekte zorlanan ya da yatalak olan hastalar için oldukça avantajlıdır.

Hastanın bulunduğu alana kolaylıkla getirilir ve tuvalet kısmı kolaylıkla temizlenebilmektedir. Tekerleklerin kilitlenebilme özelliği olduğu için hasta güvenli bir şekilde oturabilmektedir. Hastanın cildinin temas ettiği bölgeler hijyeniktir ve gerektiği zaman kolaylıkla çıkarılıp temizlenebilmektedir.

Yorum yapın