Havalı Hasta Yatağı Çeşitleri ve Kullanımı

Yatak yaraları için önerilen havalı hasta yatağı medikal sektörünün aranan ürünlerindendir. Uzun süre hareketsiz olarak yatan hastalarda yara oluşumu kaçınılmazdır. Düzenli olarak çevrilmeleri gerektiği için ne kadar dikkat edilse de mutlaka yara oluşmaktadır. Kızarma ve morarmayla başlayan yatak yaralarına en iyi çözüm havalı yataklardır. Ağrı, yanma gibi can yanmalarını yok eden bu özel yataklar, kan dolaşımını hızlandırarak aynı noktaya basıncı engeller.

 Havalı Hasta Yatağı Çeşitleri

Havalı Hasta Yatağı Fiyatları

Kımıldama imkânı olmayan hastalar için çok uygun olan havalı hasta yatağı fiyatları özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Tanınmış online satış firmalarında ve medikal malzemeler satan firmalarda fiyatlar birbirine yakın olsa da araştırarak almakta fayda var. En uygun fiyata en kaliteli ve istenen özelliklere sahip ürünü bulmak mümkündür. Fiyatlar kesin olmamakla birlikte, 500 ile 5000 TL arasında değişebilmektedir. Bu fiyat aralığı ürünün kullanım özelliğine göre değişiklik göstermektedir.

Satın alırken ne tür bir havalı yatak istendiğini bilmek gerekir. Çeşitli yatak türleri vardır. Hastanın ağırlığı, yatma süresi önemlidir. Yatak yarası, halk arasındaki adıyla bası yarasının durumu ya da henüz yara oluşumu başlamamış olması yatak seçiminde dikkat edilecek hususlardandır. Nasıl bir yatak alınması gerektiğini bilmek hangi fiyata alınacağını belirler. Havalı yataklarda her modelin fiyatı farklıdır.

 Havalı Hasta Yatağı Özellikleri

Farklı havalı hasta yatağı özellikleri vardır. Ortak özelliklerinden biri motorla çalışıyor olmalarıdır. Şişirilerek kullanılmakta; şişme yüksekliği değişmektedir. Anti bakteriyel bir kılıfla kaplıdır; gerektiğinde yıkanabilmektedir. Hastanın rahatı ve hijyeni düşünülmüştür. Güçlü bir motora sahip olmalıdır. Bunun nedeni motorun sürekli çalışacak olmasıdır. Doktorların en çok tavsiye ettiği havalı yatak türü pozisyon aldırma özelliğine sahip olanlardır.

Havalı Hasta Yatağı Yorumları

Bir ürün alınacaksa gerçek kullanıcı yorumlarını incelemek yerinde bir davranıştır.  Havalı hasta yatağı yorumları incelendiğinde genellikle memnuniyet içeren mesajlar söz konusudur. Genellikle dikkat edilen motor gücü ve motorun çıkardığı sestir. Yaşlı hastalar için bile

kullanıldığında ağrı sızı duyulmadığını, vücudun rahat pozisyonda istirahat ettiğini belirtmişlerdir. Genel yorumlar ürünün çok faydalı olduğu yönündedir.

Boru Tipi Havalı Yatak

Havalı yataklar arasında boru tipi havalı yatak, yatalak hastanın konforlu bir hastalık süreci geçirmesini sağlar. Vantilasyon özelliğine sahiptir. Bu özelliği ile hastanın vücudu terlememekte ve hava kanalları ferahlık sağlamaktadır. Ağırlığı 140 kg olan kişilere kadar kullanılmaktadır. Ürünün toplam ağırlığı 6-8 arasında değişmektedir. Söndürülmesi gerektiğinde acil söndürme kolu vardır. 2 yıl garantili bir üründür.

İster evde ister hastanede kullanılabilmektedir. Son zamanlarda hastanelerde bu tarz havalı yataklar kullanılmaya başlanmıştır. Medikal ürün olarak satılan boru tipi havalı yataklar, ağrı dindirme özelliği ile iyileştirici olarak da tanımlanmaktadır. Boru şeklinde birbirine paralel bir görünümde üretilmiştir.

Şişirildiğinde boruların içi hava dolmakta, hastanın yatış durumuna göre denge sağlamaktadır. Uzun yıllar yatağa bağımlı hastalar için ideal bir modeldir. En sıklıkla kullanılan ve tercih edilen bir havalı yatak türüdür. Günümüz itibariyle tasarımı yapılan havalı hasta yatağı ürünleri konforlu bir kullanım noktasında başarılı olduklarını rahatlıkla ifade edebiliriz.

Havalı Hasta Yatağı Nasıl Kullanılır?

Çeşitlerini saymak gerekirse pozisyon aldıran, boru tipi ve baklava dilimi havalı yataklar mevcuttur. Havalı hasta yatağı nasıl kullanılır sorusunun cevabı motorlu olmaları, bir yanının şişip bir yanının sönmesidir. Modellerine göre pozisyon değişikliği yapan, kan basıncını düzenleyen, masaj yapılıyor hissi veren, ağrıları dindiren yataklar mevcuttur. Fişinin takılması ve ayarlanmasıyla sürekli motoru çalışır durumda olmak zorundadır.

Yorum yapın