Hasta Taşıma Lifti Çeşitleri

Yatmak zorunda olan hastaya bakım işleri oldukça zordur. Bu durum hem hasta hem de hastaya bakan kişi için hem maddi hem de manevi olarak zorlanmasına neden olmaktadır. En zorlu süreçlerden bir tanesi de hastanın hastaneye transferidir. Bir diğer zor kısım ise hastanın günlük rutin işleridir. Bu işleri her zaman hastaya bakan kişi yapmayabilir.  Gelişen teknoloji sayesinde bu tür durumlar için oluşturulan hasta taşıma lifti refakatciler için kolaylık sağlamaktadır.

Oldukça kullanışlı olan bu cihazlar sayesinde hasta tuvalet veya yemek gibi işlerini kolaylıkla yapabilmektedir. Ayrıca hasta bakan kişide bu işler yerine hastanın tedavisine yardımcı olabilmektedir. Bu cihazlar günümüzde artık her eczanede veya hastane yakınlarında ki medikal satış yerlerinde kolaylıkla bulunabilmektedir.

Hasta Taşıma Lifti Çeşitleri

Hasta Taşıma Lifti Fiyatları

Son yıllarda kullanımı epey artan hasta taşıma liftleri birçok farklı modelde üretilmektedir. Genel olarak hasta taşıma lifti fiyatları modeline ve özelliklerine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Hasta liftleri; motorlu ve manuel olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Motorlu olan liftler manuel liftlere oranla daha pahalıdır. Ayrıca bazı cihazlarda eğilme, dikelme gibi otomatik özellikler bulunmaktadır.

Bu özelliklere sahip olan cihazların fiyatları da diğerlerine oranla daha pahalıdır. Genel olarak en ucuz model ise otomatik özelliği olmayan ve taşımanın hasta bakıcısı tarafından yapılan modellerdir. Ayrıca bu cihazların satın alınmasında birçok ek indirimlerde yapılmaktadır. Hastanın engel durumuna göre ücretlerin bir kısmı SGK tarafından ödenmektedir.

Motorlu Hasta Taşıma Lifti

En çok tercih edilen modellerin başında gelen motorlu hasta taşıma lifti, diğer modellere oranla kullanımı daha kolaydır. Ayrıca tamamen otomatik olarak çalıştığından refakatçinin yükünü oldukça azaltmaktadır. Bu cihaz sayesinde refakatçinin tek görevi hastayı cihaza yerleştirmek olmaktadır. Geri kalan işlemler tek bir tuş ile halledilmektedir.

Bu cihazlarda toplamda 4 teker bulunmaktadır. Bu nedenle denge açısından oldukça güvenlidir. Herhangi bir şekilde hastanın denge kaybı yaşayıp düşme ihtimali bulunmamaktadır. Öte yandan cihazın sürülme hızı da kumanda ile otomatik olarak ayarlanabilmektedir. Cihazın satın alınması durumunda ise mutlaka marka yeklileri ücretsiz olarak kurs ve garanti vermektedir.

Hasta Taşıma Aparatı Kullanıcı Yorumları

Genel olarak hasta taşıma aparatı kullanıcı yorumları oldukça olumlu olduğu görülmektedir. Özellikle kullanımının oldukça kolay olması birçok kişi tarafından söylenmektedir. Öte yandan motorlu olan ürünlerin konfor açısından rahatlığı da oldukça dile getirilmektedir. Bazı yorumlarda ise koridor veya eşik gibi yerlerde cihazın zorlanabileceği de ifade edilmektedir.

Ancak bu durum motorsuz taşıma aparatları için geçerli olmaktadır. Yorumlara bakıldığında diğer bir beğenilen özelliğin ise otomatik kilit sistemi olmasıdır. Bu özellik sayesinde refakatçileri ürüne tam puan vermişlerdir. Bazı yorumlarda ise cihazların mutlaka hastanın ölçülerine göre olup olmadığına bakılıp alınmasının gerektiği söylenmiştir.

Hasta Kaldırma Taşıma Cihazı Ne İşe Yarar?

Bu cihazları satın alan kişiler hasta kaldırma taşıma cihazı ne işe yarar? Sorusunun cevabını tam olarak bilmemektedir. Hasta kaldırma cihazları genel olarak hastanın kabiliyetlerini arttırmaya yaramaktadır. Ayrıca yatalak olan hastaların hayatlarını kolaylaştırmayı hedeflemektedir. Örnek vermek gerekirse daha kolay bir yere gitmesini sağlamaktadır. Bu sayede hasta psikolojik olarak da kendini iyi hissetmesine yardımcı olunmaktadır.
Öte yandan hasta kaldırma cihazlarında bulunan ilaç ekleme özelliği de hastanın tedavini sürecinin kolaylaşmasına yardımcı olmaktadır. Serum veya kan alma gibi işlemler cihaz üzerinde özel aparatlar kullanılarak yapıla bilinmektedir. Bu cihazlar sadece hastanın işine yaramamaktadır. Hasta yakınlarının da fazla efor sarf etmeden hastaya yardımcı olmasını da sağlamaktadır.

Yorum yapın