Tekerlekli sandalye için havalı minder

Uzun süre tekerlekli sandalyede veya koltukta oturmak zorunda kalan engellilerde bası yarası denilen ve popo kısmında sürekli aynı bölgeye gelen baskıdan dolayı yara oluşur. Özellikle omurilik felçli kişiler belden aşağısını hissetmediğinden ve popo kısmında meydana gelen baskıyı his olmadığı için farkedemezler ve budurum ilerleyen zamanlarda ilk önce kızarıklığa sonrada yara açılmasına neden olur.

Popo kısmında meydana gelen bası yarasının iyleşmesi aylar hatta yıllar alabildiği gibi bazen iyleşmesinin sağlanması adına cerrahi müdahele bile yapılır. Dolayısıyla bası yarası bir engellinin hayatını iyice zorlaştıran bir durumdur. Bu istenmeyen durumu önlemenin bir yolu var mı? Elbette var…

havali-minder

Bası Yarası İçin Havalı Minder

Bası yaralarının oluşumunu önlemek için “havalı minder” diye tabir edilen içerisi havayla doldurulmuş ve sürekli aynı bölgeye baskıyı engelleyen minderler vardır. Dikkat piyasada insanlar havalı minderlerin bası yarasını iyleştirdiğini sanır fakat bu yanlış bir bilgidir. Havalı minderler bası yarasının iyleşmesini sağlamaz onun yerine bası yarasının oluşmasını engeller. Yani havalı minder yara tedavi edici bir önlem değil koruyucu bir önlemdir. Bası yarası tedavisi tıbbi bir süreç gerektiğinden yara tedavisi için dr’a başvurunuz.

Hangi Havalı Minder Daha İyidir?       

Medikal sektöründe Türkiye ve Dünyada havalı minder üreten pek çok firma bulunmaktadır. Bu havalı minderlerin üretiminde kullanılan teknolojiye bağlı olarak tekerlekli sandalye fiyatları ve kalitesi farklılık göstermektedir. Ve fakat tüm dünyada kalitesi tescillenmiş milyonlarca insan tarafından kullanılıp memnun kalınmış bir ürün vardır. Bu ürün ROHO marka tekerlekli sandalye minderidir. Roho havalı minderlerde kullanılan Neopren teknolojisi Roho Havalı minderi diğer havalı minderlerden ayıran en önemli özelliktir. Bu nedenle havalı minder almak isteyenlere bizim önerimiz kesinlikle roho marka havalı minderlerdir.

Kaynakca:  Rohominder.com

Yorum yapın