SGK Ödemeli Tekerlekli Sandalye!

Engelli/Hasta bireyin Tekerlekli Sandalye İhtiyacını karşılamak için yukarıda ayrıntılarıyla belirtilen sağlık kurulu raporu, reçete ve uygun tekerlekli sandalyenin teminine ilişkin Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) yer alan hususlar dikkate alınarak aşağıdaki adımlar izlenir .

1.      Devlet hastanesinden hasta/engelli için “engelli tekerlekli sandalye kurul raporu “alınır

2.      Rapor aldıktan sonra rapora fizik tedavi doktoru veya ortopedi doktoruna almış olduğu rapora tekerlekli sandalye reçetesi yazdırılır.

3.      Reçetesiyle alacağı tekerlekli sandalye bayii veya yetkili satıcısına müracaat ederek reçeteye fatura kestirip bayiden veya yetkili satıcıdan ;

a)UBB Barkod Fişi

b)SSK Kod Bildirisi

c) Ürün Faturası

ç)Ürün Garanti Belgesi alınır

4-Kurul Raporu ve Reçeteyle birlikte Bütün Belge ve Evraklardan oluşan bir dosya oluşturularak Bağlı Bulunulan SGK Müdürlüğüne Müracaat edilir . Müracaatçı raporlu hasta adına olan kurum ödemesini iki ay için de müracaat ettiği şehirde bulunan ilgili banka şubesinden alabilir.

Tekerlekli Sandalye alımına ilişkin hakların kullanımı 5 yıl süreyle geçerlidir. Bu nedenle alınacak tekerlekli sandalyenin uygunluğu ve kalitesi önem taşımaktadır.

Kaynak: https://goldmedikal.com/tekerlekli-sandalye

Yorum yapın