Bu Güzel Dünyanın “Çirkinleri”: UCUBELER
American Horror Story Freak Show’u hiç izlediniz mi? Bu dizinin sözkonusu sezonunda toplumda “anormal” olarak kabul edilenlerin dramları anlatılır. Yürek …
American Horror Story Freak Show’u hiç izlediniz mi? Bu dizinin sözkonusu sezonunda toplumda “anormal” olarak kabul edilenlerin dramları anlatılır. Yürek …
Dünya kabuk değiştirmektedir. Aydınlanma döneminden sonra akıl ve bilimin öncülüğünde engellilerle ilgili önyargılar teker teker yıkılır. Ancak bu değişim kolay …
Batıda gelişen Rönesans ve Reform hareketleri aydınlanma döneminin habercisidir. Astronomide Kopernik’ten sonra Kepler’in, fizikte Galileo ve Newton’un yaptığı araştırmalar ve …
Bilindiği gibi Rönesans, 15. yüzyılda İtalya’da başlamış, 16. yüzyılda Avrupa’da doruk noktasına ulaşmıştır. Terim olarak “yeniden doğuş” anlamına gelir. Yani …
Ortaçağ’da engellilerin konumu Ortaçağ’ın başlangıcı ve bitişi konusunda farklı görüşler var. Büyük Larousse’de, “ Avrupa tarihinde geleneksel olarak, son Batı …
Tarih öncesi dönemde engellilerin konumu Eski çağlardan bu yana engellilere hep kötü gözle bakılmış der, dururuz. Peki gerçekten öyle mi? …
Doksan yedi yaşında bir kadınla, bu kadının torununun torunu arasında geçen öyküde olaylara ve olgulara farklı bakış açısı ile kuşak …
Kitap fuarlarında farklı farklı insanlarla tanışıp sohbet etme olanağı buluyorum. Örneğin CNR Kitap Fuarı’nda bir okur, “Sakatlığa Övgü” kitabımda “ojenizm” …
Beni yazmaya yönlendiren Cengiz Gündoğdu Hocam derdi ki: ” İnsan burnunun ucundaki cevheri göremez.” Bence de çok haklıydı. Belki de …
Yaşamım boyunca kitaplardan, sinema ve tiyatrodan, sanattan söz edebileceğim arkadaşlarım olsun istedim. Örneğin, yıllarca Halit Ziya’nın Mai ve Siyah’ta Ahmet …