TOKİ’nin engellilere verdiği evlerde oturma zorunluluğu getirmesi

Sosyal konut projesi kapsamında TOKİnin %40 ve üzeri engeli bulunan aynı zamanda maddi durumu yetersiz engelli vatandaşlara kura ile verdiği evlerde hak sahiplerinin “10 yıl oturma zorunluluğu” olması vatandaşı kara kara düşündürüyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bayburt’un Aşağı Kırzı köyünden N.Ç İsimli %60 engelli bir vatandaş şunları söyledi.
“Toki den ev çıkması bizi çok sevindirmiş bu sevinçle gerekli tüm işlemleri yapmıştık. Ancak valilikten eve gelen heyetin size çıkan evde 10 yıl oturmak zorundasınız, eğer evde oturmadığınız tespit edilirse size verilen ev geri alınır demesi bizi hayal kırıklığına uğrattı. Yetkililer bu hizmetten evi olmayan vatandaşlar yararlanıyor. Dolayısıyla aldığınız evde 10 yıl oturmak zorundasınız demeleri üzerine, onlara benim evim yok kardeşimle birlikte yaşıyorum. Kardeşim ise köyde hayvancılıkla uğraşmakta ben tek başıma o evde kalamam kardeşimide haydi taşınalım demem mümkün değil. Desemde şartları gereği taşınamaz. Benim bu özel durumumdan dolayı farklı bir uygulama yapmanızı bekliyorum dememe rağmen yasal olarak bir şey yapmalarının mümkün olmadığını belirtiler.”

Konuya ilişkin yetkililerin yaptığı açıklamada ise Bayburt ve çevre illerde çoğu vatandaşın köylerde otuırduğu dolayısıyla şehirlerde bulunan TOKİ evlerine taşınmalarının zor olduğu gerekcesiyle bu zorunluluğun kaldırılması istenmesine rağmen kaldırılmadığı açıklandı.

Yorum yapın