Tekerlekli Sandalye Rulo Rampası İncelemesi

Tekerlekli sandalye rulo rampası modelleri ile engelleri aşmak çok daha kolaydır. Tekerlekli sandalye ile bir yerden bir yere hasta götürmek pratik olsa da engelleri aşmak konusunda bazen zorluk olabiliyor. Belli yükseklikteki engelleri tekerlekli sandalye ile geçebilmek zor olduğu için her zaman rampaya gereksinim vardır. Fakat her yerde engelli rampası olmaması da ciddi bir problem olabilir. Böyle durumlarda tekerlekli sandalye rulo rampa kullanımı oldukça işlevseldir. Engellerin aşılmasında yükseklik farkını kolayca ortadan kaldırmada yüksek standartlardadır.

Katlanabilir Engelli Rampası Çeşitleri Özellikleri

Bu rampalarla merdiven ve eşik problemlerinin ortadan kaldırılmasında bu rampalar son derece kullanışlıdır. Rulo olarak sarılabilme özelliğinin bulunması saklanma zamanlarında yer kaplamaması açısından önemlidir. Kurulum ve montaj gerektirmeyen bu ürünler Alüminyum alaşımdan üretilirler ve kullanılan alanlara da herhangi bir şekilde zarar vermezler.

Rulo Rampa Nedir Nasıl Kullanılır?

Tekerlekli sandalye rampası modelleri kullanım açısından son derece işlevseldir. Kullanımı açısından şu özellikler öne çıkar:

  • Kullanılacağı zaman açılarak engel ile yer arasında sabitlenir.
  • Tekerlekli sandalyedeki hasta yavaşça rulo rampa üzerinden indirilir.
  • Rulo ile işlem bittiğinde sarılarak istenilen yere kaldırılır.
  • Kullanımı için montaj gerektiren bir durumu yoktur.

Rulo rampalar engelleri aşmada son derece işlevsel tasarımlardır. Beklentilere yanıt vermesi ve hasta yaşamını kolaylaştırması en önemli avantajları arasında yer alır.

Portatif Engelli Rampası Çeşitleri

Tekerlekli sandalye rulo rampası modelleri arasında birçok alternatif bulunur. Portatif engelli rampası seçenekleri ile son derece kolay hasta transferi gerçekleştirilebilir. Az basamak olan ya da tarihi alanlarda hastalar açısından bu ürünler çok fonksiyoneldir. Katlanabilen modeller yanında rulo şeklinde sarılarak muhafaza edilen tasarımlar da bulunur. Bu süreçte kullanıcı tamamen kendi gereksinimlerine göre bu rampa modellerinden birini tercih edebilir.

Katlanabilir Engelli Rampası Çeşitleri Özellikleri

Tekerlekli sandalye rulo rampası modelleri işlevsellik bakımından yaşamı kolaylaştıran tasarımlar arasında yer alır. Bu ürünlerin genel özellikleri hakkında şunlardan bahsedilebilir:

  • Engelli rampaları modüler özelliklere sahiptir. Kurulum gerektirmezler.
  • Hafif ve portatif ürünlerdir.
  • Yüksek ağırlık altında deforme olmazlar.
  • Bu ürünlerde fiyatlandırmalar metre üzerinden yapılır.
  • Standart dışında uzama payları bulunur.
  • Düşmeyi engelleyen bariyerler bulunur.
  • Ölçüleri farklılık gösterebilir.
  • Alüminyum alaşımlarından üretilirler.

Bu özellikleri yanında modüler engelli ve katlanabilir engelli rampası gibi farklı tasarımlar vardır. Günümüzde engelli kişilerin eşik ve merdiven tarzı yerlerde zorlanmadan çıkmalarına yardımcı olan bu tasarımlar son derece işlevseldir. Engelsiz bir hayat oluşturabilmek için oldukça fonksiyonel bir şekilde tasarlanan rampa modelleri çok dayanıklıdır. Kolay kolay deforme olmadıkları için de yıllarca kullanılabilir özelliklere sahip olan ürünlerdir. Beklentilerinizin karşılanmasında bu tasarımlar her türden avantajı en iyi şekilde sağlamaktadır. Engelli kullanımı dışında da kullanılabilirler. Motosiklet, çim biçme makineleri, bisiklet gibi araçların eşik ve merdivenlerden daha kolay çıkarılmalarına yardımcı olurlar.

Yorum yapın