Tartışmalı İsim: Okan Bayülgen

Onun için söylenmeyen söz, yazılmayan yazı kalmadı. Kimilerine göre bir ‘anarşist’ kimilerine göre ‘reyting uğruna belden aşağı vuran biri’ kimilerine göre ‘terbiyesizin önde gideni.’

Bahsettiğimiz kişi Ekranların tartışmalı ismi Okan Bayulgen.

 

 

 

 

 

 

 

Okan Bayülgen Gerçekte Kimdir, Neden Tepki Alıyor?

Kim ne derse desin, beğenelim Ya da beğenmeyelim bu adam tam anlamıyla bir Entellektüel. Bu adamı piyasada dolaşan ‘entel zonta’larla karıştırmamak lazım. Gerektiği zaman içinde yaşadığı sosyal çevreye lafını çakan, gerektiğinde para ve reyting uğruna TV dünyasında nelerin döndüğünü çekinmeden söyleyen birisi. Haftanın 5 günü canlı yayın yapmak her babayiğidin harcı değil. Okan Bayülgen’in proğramlarını izleyenler bilir.

Proğramlarınında magazin dünyasından tutunda akademik çevrelere kadar çok geniş bir yelpazede konukları ağırlıyor. Bir gün proğramında magazin dünyasının ünlülerini ağırlayıp ‘kimseye çaktırmadan’ aslında bu şaşaalı görünen yaşamların ne denli köftik olduğunu tüm çıplaklığıyla gösterirken, ertesi gün toplumu ilgilendiren ‘sosyal bir soruna’ değinmek o konu üzerinde farkındalık yaratmak amacıyla akademik çevrelerden, sosyologlardan oluşan konukları ağırlayıp o konuya dair konuklarına yönelttiği sorularla ne denli ‘Entellektüel birikimi’ olduğunu gösterebiliyor. Anadoluda söylenen bir söz ‘çocukla çocuk, büyükle büyük olmak gerek der’ bu laf adeta Okan Bayülgen için söylenmiş. İster magazinle ilgilenin, ister sosyal sorunlarla, isterseniz müzik dünyasıyla. Okan Bayülgen yaptığı proğramlar la her türlü sosyal çevreye, kültüre hitap edecek bir kültürel alt yapıya ve donanıma sahip. Bu donanımı sayesinde bu ülkenin 7 sinden, 70 ine her kesimi tarafından izlenecek bir adam.

Eeeee bu kadar met ettiğimiz bir adam neden bu kadar tepki alıyor. Yanıt basit. Doğrular tepki alır. Aydın insanların seveni kadar sevmeyeni de vardır. Paraya tapmayan, kapitalizm karşıtı yürekli bir adam. Proğramında konuk ettiği iki genç dünya turuna çıktıklarını bu turu kitaplaştırmak için sponsor aradıklarını söyleyince “ben size sponsor olurum” diyecek kadar yürekli, engelliler konusunda yaptığı proğramlar, söylediği sözler, verdiği emekler için sosyal duyarlılığı ne denli güçlü olduğu aşikar bir halk adamı.

Okan Bayülgen’in İşitme Engelliler İçin Hazırladığı Proğramının Videosu Aşağıdadır:

“Tartışmalı İsim: Okan Bayülgen” üzerine bir yorum
  1. Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Ekranların aykırı çocuğu, söylenmeyenleri söyleyen, arı kovanına çomak sokan bir yiğit adam okan bayülgen. Ve fakat ben bu adamın zekasını harcadığını düşünüyorum. Bu denli zeki bir adam başka bir pozizyonda olup bu ülkeye hizmet vermeliydi. Bu adamların nesli tükenmek üzere. 🙁

    Cevapla
Yorum yapın