Suriye konsolosluğuna molotof!

İstanbul’da bulunan Suriye Konsolosluğu’na gece saat 04.00 sıralarında molotof kokteyli kullanarak saldırı yapılmak istendi. Saldırıyı gerçekleştirmek isteyen 5 kişi, polisin dikkatli hareketi sayesinde kıskıvrak yakalandı. Kişilerin hareketlerinden şüphe duyan ve izlemeye alan polisler, molotof kokteylini yakmaya yeltenirken olaya müdahale edip olası bir faciayı önlediler. Bahsi geçen 5 kişi göz altına alınarak Harbiye Polis Merkezi amirliğine götürülürken, şahısların Suriy uyruklu oldukları öğrenildi. Daha sonra bir grup konsolosluğun önünde toplanarak  Suriye’nin Humus kentinde gerçekleştirilen, 200 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto etmek istedi.

Şişli Harbiye Mahallesi Maçka Caddesi üzerinde bulunan Suriye Konsolosluğu’na saat 04.00 sıralarında molotofkokteyli atmaya çalışan 5 kişi, nöbetçi polisler tarafından yakalandı. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, konsolosluk önünde nöbet tutan polis ekipleri şüpheli 5 kişiyi izlemeye başladı. Şahısların yanlarında getirdiği molotofkokteyllerini yakmaya çalıştığını gören polisler hemen harekete geçti. Bölgeye takviye ekip de isteyen nöbetçi polisler, şahısları saldırıyı gerçekleştirmeden yakaladı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibiyle birlikte itfaiye de sevk edildi.

HUMUS’A YÖNELİK SALDIRI PROTESTO EDİLDİ

Suriye Başbakanı Beşşar Esed’e bağlı olan askeri güçlerin Humus’taki Halidiye bölgesini bombaladığı, olayların 217 kişinin ölümüyle sonuçlandığı da belirtilen diğer bilgiler arasında. Kadın ve çocukların da bulunduğu 217 ölünün yanı sıra 700 kişinin de yaralandığı bültenlere yansıdı. Konsolosluk önünde toplanan bir grup Türk, yaşanan bu acı olayı protesto etmek istedi. Ayrıca grup yaşanan olaylardaki ölü sayısının medyaya yansıtılandan daha fazla olduğunu da iddia etti.

Yorum yapın