Suriye büyükelçilikleri basılıyor!

Muhalifleri bastırmak adına gerçekleştirdiği kan dondurucu katliamlarla tüm dünyanın tepkisini üzerine çeken, Beşşar Esed’in başını çektiği Suriye yönetimi uluslararası arenada giderek yalnızlaşıyor. Son olarak İngiltere’nin başkenti Londra’daki Suriye büyükelçiliği olmak üzere Trablus, Sidney, Ottowa, Atina, Kahire ve Kuveyt ve Berlin’deki büyükelçiliklerin saldırıya uğramasıyla ciddi bir uyarı alan Suriye yönetiminin olaylara nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor.
Büyükelçilik binasının pencere ve mobilyalarını kıran, bilgisayarları gasp eden Suriyeli muhalifler Londra’da göz altına alınırken; Kahire, Kuveyt ve Trablus’ta gerçekleşen olaylarda, muhalifler kendi bayraklarını elçiliğe çekti. Humus’taki olaylara tepki gösteren Tunus yönetimi ise Suriye büyükelçisini sınır dışı etti.

Suriye ordusunun ağır silahlarla Humus kentine gerçekleştirdiği operasyonda 200’den fazla kişinin öldüğü iddia edildi. Ancak daha sonra bazı muhalif gruplar ölü sayısını 55 olarak açıkladı. Esad yönetimi ise muhalefeti, kara propaganda yapmakla suçladı.

OBAMA: ESAD CİNAYETLERE SON VERMELİ
ABD Başkanı Barack Obama tarafından da ciddi eleştirilere maruz kalan Beşşar Esad, Obama tarafından “sivilleri öldürmekle” suçlandı. Tüm dünya tarafından bilinmekte olan bu hareket, Obama’nın da yaptığı uyarıyla “malumun ilamı” olarak yorumlandı. İktidarı bırakarak bir an önce demokratik sisteme geçilmesi gerektiğinin altını çizen Obama’ya Esad’ın ne cevap vereği gizemini koruyor.

’12 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ’
Suriye’nin resmi haber ajansı SANA ise, ülkenin muhtelif yerlerinde güvenlik güçlerine karşı düzenlenen silahlı saldırılarda 12 askerin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Yorum yapın