Su Arıtma Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Son günlerde Damacana sularda yaşanan kirlilik üzerine vatandaşlar “Su Arıtma Cihazlarına” yönlendi. Musluk sularını arıtan ev tipi arıtma cihazlarında %50’ye varan daha fazla satış yaşandığını belirten uzmanlar. Ev tipi arıtma cihazlarını alırken çok dikkatli olunması gerektiğini belirtiyorlar.

Ev Tipi Su Arıtma Cihazı Alırken Neye Dikkat Etmeliyiz?

Uzmanlar piyasada iki çeşit arıtma cihazı bulunduğunu, bunların “Basit Filtreleme Sistemli” ve “Daha komplike sistemli arıtma cihazları” olarak ikiye ayrıldığını komplike yapıya arıtma cihazlarının suyu arıtırken aynı zamanda suda bulunan insan sağlığına yararlı mineralleride etkisiz hale getirebileceğini vurgusunu yapıp, arıtma cihazı satın alırken “mineral dengeleyici filtrenin” olup olmadığının sorulması gerektiği belirttiler.
Tüm bunlarla birlikte arıtma cihazlarında bulunan filtre sisteminin periyodik aralıklarla (en az 6 ay) kontrol edilmesi gerektiğini, eğer kontroller yapılmazsa filtrelerde biriken bakterilerin bir şekilde suya karışabileceği uyarısını yaptılar…

“Su Arıtma Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmeli?” üzerine bir yorum
  1. Royal Green Serisi 8 Filtreli Su Arıtma Cihazı Türkiye’de bir ilk Yeşil Teknoloji Kullanılmıştır. Bir Parçası Değil Tüm ParçalarıNSF Water Quality FDA Onaylıdır. 1 Yıllık Filtre Hediye Ücretsiz Kargo Özel Amaçlı Filtreler Şeffaf Üretilmiştir. Kullanılan Organik hammadde plastik numarası PP5 dir.

    100 GPD USA Malı Filmtec Memran Filtre Kullanılmıştır. Hiçbir Firma bunu kullanmaz pahalı olduğu için ürün fiyatı sadece 700 tl

    Cevapla
Yorum yapın