Sigara İçmeyenlerin İçenlere Tahakkümü

Sağlık Bakanlığının sigarayla savaşta başlattığı uygulamalar TV kanallarına verdiği reklamlar ve nerelerde sigara içilip içilmeyeceğine dair koyduğu kurallar adeta sigara içmeyenlerin sigara içenlere tahakkümüne dönüşmüş durumda. Dahası gelinen noktada sigara içen insanlar “ikinci sınıf vatandaş” müamelemesi görmeye başladı.

Son olarak bu olaya Okan Bayulgen’in katıldığı bir konferansta yaşandı. Olay şu şekilde cereyan etmiş. 500 Kişilik bir öğrenci grubuna konferans veren Okan Bayülgen konferansın bir bölümünde sigarasını sarmış ve içmiş. Bunun üzerine ayağa kalkan bir öğrenci “arkadaşımın astımı var sigaranı söndür” diye tepki verince okan bayülgen’de öğrenciyi şov yapmakla suçlamış. Bunun üzerine sosyal medyada Okan Bayulgen’i protesto kampanyaları başlatılmış.

Sormadan edemiyoruz. 500 kişilik bir toplantı salonunda bir kişinin sigara içmesi daha doğrusu o sigaradan çıkan duman nasıl olurda bir başkasını rahatsız edebilir? Şimdi birileri çıkıp şunu diyebilir “Efenim bir kişi sigara içerse o salando bulunan sigara kullanan diğer kişilerde içer.” Fakat unutmamak gerekirki Okan Bayülgen sıradan bir kişi değil ve oraya konuşmacı olarak katılmış. Konuşmasını yarıda kesip “bir sigara molası vereyim” demesi mi gerekirdi? Bilenler bilir çok önnceden Çetin Altan katıldığı TV programlarında sigarasını yakar ve içerdi. Şimdilerde ne olduysa millette bir çıtkırıldım tripleri başladı. Allah sonumuzu hayır etsin. 🙂

“Sigara İçmeyenlerin İçenlere Tahakkümü” üzerine bir yorum
Yorum yapın