SEO Uzmanlarından Sihirli Formül Arama! Kendi SEO’nu Kendin Yap!

Dijitalleşmenin artışıyla birlikte ticaret şeklini e-ticarete bıraktı. E-ticaret piyasasındaki büyük Pazar bayı hemen herkesin iştahını kabartmakta. Bu noktada işini dijitale taşıyan insanlar Google’de üst sıralara çıkmak için harıl harıl SEO uzmanı arayışına girdi. Ancak ne yazık ki her alanda olduğu gibi talebin yoğun yaşandığı SEO uzmanı arayışında da çok büyük suiistimaller yaşanmakta. İşini düzgün yapan SEO uzmanları elbette var. Ancak üzülerek söylemek zorundayız ki piyasanın %90 sahte SEO uzmanıyla dolmuş durumda.

seo uzmanı

Tabir caizse iki üç SEO makalesi okuyan kişiler kendilerini SEO uzmanı olarak lanse edip piyasada iş yapmaktalar. Bu insanların size ve sizin internet sitenize fayda sağlamadığı gibi geri dönüşü imkansız zararlarda verebilirler.

SEO Sihirli Bir Formül Değildir!

SEO Yani arama motoru optimizasyonu kuralları belli, yapılması ve yapılmaması gereken işlemlerin belli olduğu bir alandır. Bu konuda hiçbir deneyimi olmayan kişiler için bu kurallar karmaşık gibi gürünse de kendinize ayıracağız 1 aylık süreçte yeterli araştırma yaparak temel kuralları rahatlıkla öğrenmeniz mümkün olan bir alandır.

Bu konuda alanında uzman SEO uzmanlarının bloglarını takip etmek ilk işiniz olmalı. Örneğin SEO uzmanı Ayhan Karaman kendi bloğunda tüm SEO kurallarını, yapılmaması ve yapılmaması gereken işlemleri açık şekilde yazıyor.

Bir çok SEO uzmanı Youtube kanalında SEO uygulamalarına videolar yayınlıyor. Bu videoları izlemekte SEO öğrenmenin bir diğer yoludur.

Unutmayın. Sizin internet sitinizi sizden çok düşünen kimse olamaz. Kendinize ayıracağınız bir aylık zaman içerisinde temel SEO kurallarını öğrenip kendi sitenize uygulamak en risksiz hemde kendinize yapacağınız en büyük yatırımdır.

Doğru SEO Uzmanı Nasıl Bulunur?

Yukarda yazdığımız şeylerin dışında eğer çok yoğun çalışıyor ve kendi SEO’nuzu kendinizin yapmasına zamanınız yoksa bu noktada doğru bir uzmanı nasıl bulmanız gerektiği sorusu ön plana çıkmaktadır.

Burada da yöntem çok basit aslında. Basit bir mantıkla hareket edin ve kendinize şu soruyu sorun. Kendine hayrı olmayanın bana ne hayrı olabilir?

İlk olarak Google’ye girin ve arama kutusuna şunu yazın “SEO uzmanı” bu sorgunun ardından reklamları atlayıp ilk 5 sırada yer alan kişilerle irtibata geçebilirsiniz. Zira SEO Uzmanı gibi zorlu bir kelimede Google de sıralama almış bir kişi aslında kendisini kanıtlamış kişidir.

Bunun dışında özellikle webmaster forumlarında kendisine SEO uzmanı diyen ve sitenizi uçurup kaçıracağını vaad eden kişilerden uzak durmanızda fayda var.

Ve yine Webmaster forumları uçuran kaçıran baclink paketi ilanlarıyla dolu. Bu paketleri satan kişilerin %99 u programla yapıyor ve tamamı sitenize yarar yerine uzun vadede zarar verecekler baclink paketlerinden ibarettir.

Bunun yerine kendiniz sektörünüzle alakalı sitelerden veya hiti yüksek fazla link çıkışı olmayan news kayıtlı haber sitelerinden tanıtım yazısı alabilirsiniz.

Veya kendi paravan blog ağınızı kurarak kalıcı bağlantı alabilirsiniz.

Türkiye’de SEO Yarışmaları

Türkiye’de bu zamana kadar yapılmış seo yarışmalarında dereceye girmiş kişilerde aldıkları derecelerle bir anlamda kendilerini kanıtlamıştırlar. Bu kişilere de sitenizi emanet edebilirsiniz. Örneğin 2022 yılının ilk seo yarışması olan SEO analiz Google sıralama yarışması nda dereceye girecek kişileri herkes merakla beklemekte.

Yorum yapın