Ruj Nasıl Sürülmelidir?

Bakımlı kadınlar rujlarını çoğunlukla fırça yardımıyla sürmektedirler. Bunun sebebi yapılan dudağa sürülen rujun daha ince, zarif ve doğal görünmesini sağlamaktır. Fakat eğer fırçalı bir rujunuz yok ise ruj sürme işini klasik anlamdaki rujlar ile de yapabilirsiniz. Eğer bir ruj birkaç farklı kişi tarafından kullanılacak ise fırça kullanılmasını şiddetle öneriyoruz. Ancak tek kişi tarafından kullanılacak ise herhangi bir sorun teşkil etmemektedir, kullanılabilir.  Herşeye rağmen klasik ruj yerine fırçalı ruj kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü fırçalı ruj ile yaptığınız makyaj hem daha kalıcı, hem daha ince hem de daha doğal görünecektir.

Kullanacağımız ruj hangi renkte ise kontür yapmak için kullanacağımız dudak kalemi de o renkte olmalıdır. Kontür yapma işlemine alt dudak bitim noktasından başlayarak hafif bir şekilde kalemle çizmimizi yapıyoruz. Daha sonra aynı işlemi üst dudak için de uyguluyoruz.

Bizim önerimiz kullanacağınız dudak kaleminin, kullanacağınız ruj ile aynı renkte olması yönündedir. Ancak eğer elinizde rujunuz ile aynı renkte bir kalem yoksa, doğal dudağınızla aynı renkte olan bir dudak kalemi de kullanabilirsiniz.  Eğer o da yok ise, dudağınızın rengine en uygun kalemi tercih ederek, daha sonra bir makyaj süngeri yardımıyla o rengi birazcık belirsizleştirebiliriz. Son olarak tek yapmamız gereken süreceğimiz rujun, göz makyajımızda kullandığımız renk ile uyumlu olmasıdır. Buna ek olarak kişi eğer isterse dudaklarına parlatıcı da sürebilir. Bu tamamen kişinin tercihine kalmış bir durumdur.

Yorum yapın