Rotary Kulübü Engellilere Liderlik Semineri Veriyor

Kastamonu’da bedensel engellilere yönelik ‘liderlik semineri’ düzenlenecek. Katılımcıların konaklama masrafları organizasyon tarafından karşılanacak.

Kastamonu Rotary* Kulübü’nün organize ettiği ‘Rotary Yarının Liderlerini Arıyor’ seminerine, 18 ile 30 yaş arasında olan bedensel ve ortopedik engelliler katılacak.

Kastamonu Daday’daki İksir Resort Town Tatil Kasabası’nda, 1- 4 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan seminerde, engelli bireylere kişisel gelişimi destekleyen liderlik vasıfları kazandırılması amaçlanıyor.

Yeniliklere açık ve ekip çalışmasına yatkın engelliler, 20 Kasım tarihine kadar Proje Yürütücüsü Serkan Erol’un “serkanerol80@gmail.com” adresine mail atarak başvuruda bulunabilecek. Katılımcıların konaklama masrafları, organizasyon tarafından karşılanacak.

 

*ROTARY KELİMESİNİN TANIMI

“Rotary” denilen kuruluşu nasıl tanımlarsınız? Rotary kulüplerinin sayısız özellikleri yanında sayıları milyonları aşan Rotaryenlerin faaliyetlerini tanımlamak öyle birkaç cümle ile anlatılabilecek şey değil. Rotary hizmetlerinin nitelikleri, uluslararası bir kuruluş olması, güçlü dostluk bağları, çeşitli mesleklerin temsil edilişi iyi niyetin geliştirilmesi ve dünya anlayışı, yüksek ahlaki değerlerin önemsenmesi diğer insanlarla ilgilenme ve daha birçok belirgin özelliklerin tümünü içerir bir tanımlama bulmak gerçekten güçtür.

1976 yılında Rotary lnternational Yönetim Kurulu Rotary’nin temel görünüşünün tam bir tanımını yaptırmak ister. Bunun üzerine, o sırada Rotary’de halkla ilişkiler komitesinde görevli üç kişilik bir guruptan Rotary’yi tek bir cümle ile tanımlamaları istenir. Çeşitli taslaklar üzerinde yapılan çalışmalar sonunda aşağıda yazılı olan tanımlama ortaya çıkar. Bu tanımlama çeşitli Rotary yayınlarında bugüne kadar kullanılagelmiştir.

“ROTARY, İnsanlığa hizmet vermek, her meslekten yüksek ahlaki standartları yüceltmek ve dünyada barış ve iyi niyeti yaymak amacıyla dünyadaki iş ve meslek adamlarının birleşmelerinden meydana gelmiş bir kuruluştur”.

“Rotary Kulübü Nedir?” diye soranlara yukarıda yazılı bu cümle ile cevap vermek amacıyla bu cümleyi ezberlemeye gerçekten değer.

Yorum yapın