Pratik Çorba Tarifleri

Özellikle akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan “Çorba“yı sevmeyenimiz yoktur. Günümüz şartlarında ev hanımlarının faal çalışma yaşamı içinde olmaları nedeniyle ev yemeklerine yeterince vakit ayıramadıkları bilinen bir gerçektir. Bizde bu gerçeği göz önüne alarak pratik çorpa tarifleri vermenin yararlı olacağını düşündük. Çok kısa sürede hazırlayacağınız pratik çorbalarla akşam yemekleriniz çok daha doyurucu ve eğlenceli olacaktır.

SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI

Malzemeler

250 gr. taze mantar

4 çorba kaşığı un

1 su bardağı süt

Tuz

 

 

 

 

 

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi
Mantarlar temizlenip ince ince doğranır. Un ve su blenderle çırpılıp tencereye alınır. Mantarlar ilave edilir. Tuz ekle­nip 20 dakika pişirilir. En son süt eklenip 5 dakika daha pişi­rilir.

MISIRLI DOMATES ÇORBASI

Malzemeler
1 adet soğan 3 diş sarımsak
2 adet sivri biber
3 çorba kaşığı domates püresi
3 su bardağı su
250 gr. konserve mısır
1 çorba kaşığı sıvı yağ

 

 

 

 

 

 

Mısırlı Domates Çorbası Tarifi
Bir tencerede sıvı yağ, ince kıyılmış soğan ve sarmısak kavrulur. Sivri biberler incecik doğranıp eklenir. Domates pü­resi eklenip 5 dakika pişirilir. 3 bardak su, tuz ve mısır tane­leri eklenip 10 dakika daha pişirilir. Sıcak servis yapılır.

NOHUTLU MANTI ÇORBASI

Malzemeler
200 gr, hazır küçük mantı
1 su bardağı nohut
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı nane
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet sivri biber
1 adet limon

Not: Eğer hazır mantı iste­miyorsanız
2 su barda­ğı un,
1 yumurta, tuz,
alabildiğince su ilave edilir. Sertçe bir hamur elde edilir.
100 gr. kıy­ma, 1 soğan rendesi, tuz ve karabiber çiğden yoğrularak iç hazırla­nır. Oklava ile açılan ve kare kesilen hamu­run ortasına bu içten konularak küçük boh­ça şeklinde kapanır.

 

 

 

 

 

Nohutlu Mantı Çorbası Tarifi

Nohutlar bir gece evvelden ıslatılır ve haşlanır. Sıvı yağ ile salça tencereye alınıp kavrulur. Nane ilave edilir, biraz da­ha kavrulur. Küçük doğranmış sivri biber eklenip bir iki kez çevrilir. 12 bardak kaynar su ilave edilir ve mantılar tencereye alınır. En son nohut da eklenir. Mantılar yumuşayıp pişene dek beklenir. Mantının lapa olmamasına dikkat edilir. Limon suyu ile servis yapılır.

YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler:
1 su bardağı, yeşil mercimek
Yarım su bardağı, köy eriştesi

1 tane soğan
2 Yemek kaşığı salça
7 su bardağı et suyu
kuru nane, pul biber, 3 yemek kaşığı margarin.

 

 

 

 

 

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi:
Öncelikle ön hazırlık olarak, birkaç saat öncesinden mercimeği ıslatalım. 1 tane soğanı, soyup incecik doğrayalım ve tencereye alalım. Soğanlar pembe olana kadar kavuralım, salçayı ilave edelim. Et suyunu ilave edip, kaynamaya bırakalım, bu arada ıslattığımız mercimeği süzelim, kaynayan et suyunun içine katalım. Mercimekler pişince, erişteleri ilave edelim, tuz ve karabiberi ilave edelim pişmeye bırakalım. Diğer tarafta, küçük bir tavaya kalan margarini alıp eritelim, üzerine nane ve pul biberi ilave edip yakalım. Hazırladığımız sosu tencereye katalım karıştıralım. Yeşil mercimek çorbası servise hazırdır. Afiyet olsun.

Yorum yapın