PİST

Geçen gün televizyonda haberlerde izledim. Bir takım kötü insanlar Sivriada’ya götürüp bırakmış sokak kedilerini. Bırakmış da dönüp bakmamış bile. Bu mübarek günde aç susuz kalıvermişler ortalıkta. Bazıları girdiği kuytu bir gölgelikten bir daha çıkamayıp ölmüş. Bazıları ölmek üzereyken hayvan severler tarafından ulaşılmış da kurtarılmışlar Allah’tan.

Bu hayvanları toplayıp da ta Sivriada’ya atma fikri hangi kafadan çıktı bilinmez. Yerel seçimlerde elektrik kesintisine sebep olan kedilerin bu kez yaramazlık yapmasını istemediler besbelli. Hep kedi hep kedi olmaz tabii. Bu kez de köpekler girsin değil mi canım?

Kedilerle işimiz bitti. Damgayı vurduk trafocu diye poposuna o yetmedi bir de tekme… İstikamet Sivriada…

Pist! Çekil oradan pis kedi pist!

Pist” deyince aklıma birden Erzurum’daki pist geldi. Hani o yerle yeksan olan medar-ı iftiharımız pist. 2011 de bir telaşla 100 milyon liraya Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yapılıp 2014 e kadar zor ayakta kalan. Allah’tan çökme sonucunda ölü, yaralı yok. 5 pist, 3 kule kullanılmaz halde. Zaten atlama kulelerinde tekrarlanan arızaların çoğunun sebebinin kabloları yiyen fareler olduğu açıklanmıştı. İşte gel de şimdi o  “pist” dediğin kedileri arama kardeşim. Bana kalırsa bu hayvancıklar üstelerine yüklenen bu etiketlerden dolayı öbür dünyada kendilerine bunu yapanlardan şikayetçi olacaklar.

Tabii bir sürü soru var. İhaleyi alan, yapıma izin veren hatta tesise 15 yıl garanti verenler bunun cevabını vermek zorundalar. En güzel cevabı aslında doğa veriyor. Sen pist yapacağım, kule yapacağım diye bir ton çam ağacını kesersen toprak da kayar gider. Sokaktaki çocuğa sorsan bunu bilebilir zaten.

Bu pistler sanki insanların kayması için değil adeta pistlerin kendi kendine kayması için yapılmış. Bu kadar basit! Eğer talip olduğumuz 2020 olimpiyatı bize verilseydi daha bir tesisi doğru dürüst ortaya çıkaramayan insanlar olarak onca olimpiyat tesislerini nasıl kuracaktık? Allah korumuş da Japonya kazanmış yoksa kim bilir neler olup tüm dünyaya rezil olacaktık.

Laf lafı açtı. Kediye “pist” diyenlerden Erzurum’a uzandık. Havalar çok sıcak. Lütfen hayvanlar için sokaklarımıza hiç değilse su bırakalım. Ama temiz olsun. Sokaklardaki yeşillenmiş su kaplarını gördükçe kendimi o hayvanların yerine koyuyorum da…

Yorum yapın