ÖMSS Sınav Klavuzu Yayınlandı

2012 Yapılacak Özürlü Personel Seçme Sınavı (ÖMSS) klavuzu nihayet yayınlandı. Sınav klavuzunun, sınav şartlarının sınav tarihine az bi zaman kala

yayınlanması sınava katılacak engelliler tarafından yoğun bir şekilde eleştirilmiş, Tıpkı diğer sınavlarda (KPSS v.b gibi) olduğu gibi ÖMSS sınavında da sınav klavuzunun sınav tarihinden en az 6 ay önce yayınlanması gerektiği üzerinde durulmuştu.

Not: Buraya tıklayarak, sınav klavuzuna ulaşabilir, ÖMSS hakkında merak ettiğiniz sorular varsa ilgili konu başlığı altında sorunuzu dile getirebilirsiniz.

“ÖMSS Sınav Klavuzu Yayınlandı” üzerine 2 yorum
  1. Merhabalar %45 engeli olan bir ögretmen adayı olarak ilk defa bu sınava başvuru yaptım ama yeterince bilgiye ulaşamadım soruları sıralarsak1)ben lisans mezunuyum okul öncesi öğretmenligi istanbuldan sınava gircem ve sınava girdim diyelim ve 70 puan aldım diyelim bakanlık başvuru klılavuzunu yayınladıgında bıranşları neye göre sıralıyor ve istanbuldan engelli okul öncesi öğretmeni olarak ben sınava girmişsem tarihden 10 kişi,matamatkden 5 kişi vs girmişse burada branj bazındamı sıralama ve alım var ya da herkesin kendi branjdaki sıralamaya göre mi?ve birde istanbulda oturdugun ilçeye mi atıyor.

    Cevapla
    • kktc yurtdışında yaşayan engelliler,emekli olanlar,halen kamuda çalışan engellilerde bu sınava girebiliyor.klavuzu okuyun çok samimiyetsiz bir ortam var hükümet show yapmaktadır engellinin işe girmesini engelleyecek çok kıstaslar var özellikle taahütname hazırlanması alehte olan bir iş

      Cevapla
Yorum yapın