Okan Bayulgen’e RTÜK Trafından Verilen Ceza ve Kamu Yararı

Okan Bayulgen’in sunduğu Muhabbet Kralı’nın 29 Aralık 2011 tarihli yayında söynen “‘go and f..k” sözleri nedeniyle RTÜK tarafından hem sanatcıya hemde programa iki hafta yayın yasağı konuldu….

‘Kişisel rahatlama’ konusunun ele alındığı bölümde Bayülgen, konuğuna, ‘Şey programı yapmıştık. Bir Rus Türk hanım gelmişti. Rahatlamalar konuşuluyordu. Çakralar falan konuşuluyordu. Asya’da bir adamcağız ondan sonra, o da demiş ki ‘ya bütün bunları bırakın, tek bir çare var; go and f.ck’. Bütün rahatlamalarda filan soruluyor. Sonuç; yine her programın sonunda olduğu gibi go and f.ck! Yarın görüşmek üzere.’ RTÜK, bu sözler nedeniyle ‘Muhabbet Kralı’ programına iki hafta yayın yasağı getirdi.

Zurnanın Zırt Dediği Yer

Her allahın günü TV kanallarında toplum yararından uzak abuk subuk binlerce program yayınlanıp, bu programlarda edilen boş beleş laflara RTÜK sessiz kalırken, Okan Bayulgen gibi her fırsatta sosyal sorunlara değinen, programında gündeme taşıdığı konularla halkı bilinçlendiren bu cesur adama verilen cezayı anlamak mümkün değil.

Okan Bayulgen programında işaret dilinin kullanılmasına ön ayak olması bile tek başına “örnek programcı” ünvanı verilmesini gerektirirken kamu yararını koruduğunu iddia eden RTÜK kamu yararının kendince nasıl yorumladığı merak konusu oldu..

Yorum yapın