Nitelikli Elektronik Sertifika Şifre Alma

E-imza kart şifresi, pini oluşturmak için Kamu SM sitesine girilmesi ve ilgili sayfanın açılması ile işleme başlanmaktadır. Kart şifresi oluşturmak için ilk olarak Java yazılımının güncel olması gerekmektedir. Genellikle bu işlemler için Internet Explorer kullanılmaktadır. Java güncellemesi için Internet Explorer kullanılarak indirme işlemi ücretsiz olarak başlatılmaktadır. İndirme ve kurulum işlemi tamamlandıktan sonra sayfada bulunan ‘Java sürümünü doğrula’ yazısına tıklayarak işlem tamamlanmaktadır. Daha sonra sırası ile pin oluşturma işlemleri yapılmaktadır.

elektronik sertifika şifre

E-imza şifresi için ilk olarak Kamu SM internet sitesinde bulunan Online İşlemlerden ‘Nitelikli Elektronik Sertifika İşlemi’ seçilir ve ardından da açılan sayfadan ‘Şifreli Giriş’ kısmı seçilmektedir. Burada açılan saydaki bilgiler eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurularak giriş yapılmaktadır. İstenilen güvenlik sözcüğü ilgili yere yazılarak giriş yapılmaktadır. Giriş tuşuna basılması ile birlikte de kullanıcının cep telefonuna onay kodu gelecek ve sisteme bu kod yazılarak giriş yapılmaktadır.

Daha sonra ise ekrana gelen menüden ‘kilit çözme’ sekmesine basılmaktadır. Bu süreçte e-imzanın bilgisayara takılı olması gerekmektedir. Son olarak karşımıza güvenlik uyarısı geldiğinde ‘run’ seçeneği ile bu sayfayı da kapatarak altı haneden ve sadece rakamlardan oluşacak yeni pin belirlenmektedir. Pin belirlendikten sonra ‘kart pin başarı ile değiştirildi’ uyarısı gelerek işlem sonucu hakkında bilgi verilmektedir.

E-imza Pin Kilidi Açma

E-imzanın üç kez hatalı denenmesi sonucu şifre bloke olmaktadır. Yeni e-imza pin oluşturmak için Kamu SM internet sitesine girilmesi gerekmektedir. Bu sitede online işlemler kısmından nitelikli elektronik sertifika işlemleri bölümüne gelinerek kullanıcı doğrulama ekranı kısmı açılarak ve şifreli giriş seçilmektedir. Açılan ekrana gerekli bilgiler yazılarak giriş yapılmaktadır. Buradan kilit çözme ekranı açılarak yeni pin oluşturma kısmına geçilmektedir. Ve yeni pin oluşturulmaktadır. İşlemler oldukça kısa sürede gerçekleşmekte olup sorunsuz şekilde hizmetler sunulmaya devam etmektedir.

Kamu Sertifikasyon Merkezi

 Elektronik İimza Kanunu uygun olarak kurulan Kamu Sertifikasyon Merkezi kanuna uygun bir şekilde işletilmektedir. Türkiye’de ki ikinci elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı olmuştur. Kamu SM, kullanıcıların kimlik doğrulamasını sağlayıcı nitelikli sertifikasyon servislerinde uzman konuma gelmiştir. Ayrıca elektronik belgelerin, elektronik beri ve donanımların güvenirlik ve güvenliğini sağlayıcı hizmetlerde de son derece iyi bir konumda olmaktadır.

Kamu SM Online İşlemler

Kamu SM internet sitesi kullanıcısına birçok hizmeti de beraberinde sunmaktadır. Bu hizmetlerden bazılarına giriş yaparak ulaşılabileceği gibi bazılarına ise giriş yapmadan ulaşılması mümkün olmaktadır. Borç sorgulama ve ödeme, kart okuyucu başvurusu, mali mühür sertifika başvurusu, zaman damgası başvurusu, elektronik mühür yetki sorgulama gibi hizmetlere giriş yapılmadan ulaşma imkânı sunmaktadır. Giriş yapılmak istendiğinde ise e-devlet ya da e-imza ile giriş yapma seçeneği sunmaktadır. Kullanıcı hangi imza ile girmek isterse, giriş yapıldıktan sonra Kamu SM’nin online hizmetlerinden ve kolaylıklarından güven ile faydalanmaya başlanılmaktadır.

E-imza Kaç Günde Gelir?

E-imza gelme süresi TUBİTAK’ın yoğunluğuna göre değişmektedir. Bu süre en fazla bir haftayı bulmaktadır. Bu süre PTT ile üç iş günü de sürebilmektedir. Üretimi ile başlayan kullanım süresi en fazla üç yıl sürmektedir. Sertifika süresi bitmesine yakın yenileme süreci başlamaktadır. Kamu SM, kullanıcının e-posta adresine bildirim göndermektedir ve süre bitimi hakkında uyarıda bulunmaktadır. Ayrıca yenileme başvurusu talebi için süreç maddeleri de e-postada yer almaktadır. Elektronik imza yenileme başvurusu yapıldıktan sonra sonucunda ise yeni e-imza en fazla dört gün içerisinde kargo ile kullanıcının adresine teslim edilmektedir.

Yorum yapın