Moussa Sow müslüman olduğunu söyledi

Fenerbahçe takımına yeni transfer olan ve çıktığı ilk maçta gol atarak taraftarlara “hoşbulduk” diyen Moussa Sow, Türkiye’ye transfer olmayı seçerken müslümanlığın belirleyici bir etken olduğunu ve müslüman olduğunu belirtti. Maçlara çıkmadan önce dua ettiğini belirten ve “Allah’a ve İslam dinine inanıyorum” Sow taraftarların SMS ile gönderdiği soruları FBTV’de cevapladı. İlk golünü attığı Beşiktaş maçından sonra dua etmesiyle ilgili bir taraftar tarafından yöneltilen soruya “Beşiktaş’a karşı gol attığım için Allah’ıma teşekkür etmek için dua ettim. Hiçbir şey rastlantısal olarak ortaya çıkmıyor. Allah’a ve İslam dinine inanıyorum. Maçlardan önce de dua ediyorum” diyen Sow inançlı olduğunu belirtti.

Avrupa’da kendisini isteyen çok kulüp olmasına karşın Fenerbahçe’yi tercih ettiğini anlatan Senegalli oyuncu, ”Türkiye büyük ve müslüman bir ülke. Fenerbahçe de çok büyük bir kulüp, çok büyük oyuncular burada forma giydi. Çok iyi bir karar verdim, burada mutluyum. Basit bir hayat yaşayan, çok dini bütün biriyim. Şimdiden Fenerbahçe’ye adapte oldum. Burada daha ileriye gitmek için çalışacağım” ifadelerini kullandı.

‘Kaybetmeyi sevmeyen bir yapım var’

Fenerbahçe’den sezon başında ayrılan vatandaşı Mamadou Niang’a çok saygısı olduğunu, sarı-lacivertli takımda onun giydiği 7 numaralı formayı seçtiğini kaydeden Sow, ”Niang kalabilse burada kalırdı. Fenerbahçe’yi çok özlüyor. Aykut hocanın çok iyi bir teknik direktör olduğunu, onunla çok fazla çalışma şansı bulamadığı için üzüldüğünü söyledi. Benim de Aykut hocayla ilgili ilk izlenimlerim çok olumlu. Taktik olarak çok iyi, oyuncularıyla çok iyi bir bağ kurduğunu söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe takımında kardeşi olarak gördüğü Dia ile aynı evde kalan ve Dia’nın kendisinden daha mutlu olduğunu söyleyen Sow, takımının çubuklu formasını da çok beğendiğini belirtti. Bu formaların Dia ve Niang tarafından kendisine Lille takımında oynarken hediye edildiğini de hatırlatan Sow Türkiye Liginin oldukça kaliteli bir lig olduğunu ifade etti.  Ayrıca Niang’ın kendisine ”çok sert oynayan defans oyuncular göreceksin” dediğini aktararak, ”Beşiktaş maçında da böyle oldu. Hakemin çalmadığı pozisyonlar da oldu, ama bu bir bahane değil. Bir an önce Türkiye ligine adapte olmak istiyorum” dedi.

Yorum yapın