Milli Piyongo Bilet Fiyatları ve Büyük İkramiye Miktarı

Zenginlik hayalleri kuran çoğu insan, milli piyongo yılbaşı çekişilişinde büyük ikramiyenin kendisine çıktığı/çıkacağını hayal etmiştir. Yılbaşına yaklaştığımız şu günlerde merak edilen konuların başında milli piyongo büyük ikramiyesinin kaç TL olduğu ve milli piyongo bilet fiyatlarıdır. Sizleri daha fazla meraklandırmadan büyük ikramiye ve bilet fiyatlarını açıklayalım.

Milli Piyongo Büyük İkramiyesi: 45 Milyon Lira

Milli Piyongo Bilet Fiyatları

Tam Bilet: 40 TL

Yarım Bilet: 20 TL

Çeyrek Bilet: 10 TL

Borsadaki yaklaşık 150 şirketin değerinden daha yüksek olan bu yılki 45 milyon lira tutarındaki büyük ikramiye yaklaşık 25 milyon dolarla, son 20 yılın döviz bazında en yüksek ikramiyesi olacak. 45 milyon liranın bankaya yatırılması halinde yıllık net getirisi yüzde 8,5’lik net faizle 3 milyon 251 bin lira olacak.

Bunun günlük faizi de 8883 lirayı bulacak. Büyük ikramiyenin 1 aylık mevduata yatırılması durumunda aylık 288 bin lira faiz elde edilecek. 45 milyon lira ile yaklaşık 66 bin 176 adet tam altının yanı sıra ortalama fiyatı 250 bin lira olan 180 adet konut satın alınabilecek.

Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürü Recep Biçer, yılbaşı özel çekiliş biletlerinin, 29 Kasım Perşembe günü satışa sunulacağını söyledi. Biçer, büyük ikramiyenin dışında bir adet 5 milyon lira, 1 adet 2 milyon lira ve 1 adet de 1 milyon lira dağıtılacağını ifade etti. Geçen yılbaşı özel çekilişinde 36 liradan satılan tam bilet bu yıl 40 liradan satılacak. Yarım bilet 20, çeyrek bilet ise 10 liradan satılacak.

Yorum yapın