Makyaj İle Dudakları Dolgun Göstermek

Eğer dudaklarınız sizi rahatsız edecek kadar inceyse bu sorunun üzerinden iki şekilde gelebilirsiniz. Bu seçenekler estetik ve makyajdır. Biz daha naturel olması açısından makyajla kalınlaştırmayı tercih ediyoruz.


Dudaklarınızı, kontürle makyaj yaparak kalınlaştırabilirsiniz. Fakat bunu yaparken dikkat etmemiz gereken nokta abartmamaktır. Kalemimizi yatay bir şekilde tutarak, dudaklarımızın dışına sadece bir kalem ucu kalınlığında taşırma yapmalıyız. Eğer kalınlaştırma işlemi kalem ucu mesafesini geçerse bu sefer istediğimizden öte, kötü bir görüntüyle karşılaşmış olacağız. Çünkü doğal görüntünün çok dışına çıkmış olacağız. Bu yüzden kalınlaştırma sırasında kalem ucu mesafesini aşmamamız şarttır.

Dudak kaleminiz ile rujunuzun rengi aynı değilse veya dudaklarınıza şekil vermek için koyu renk bir dudak kalemi kullanmış iseniz, bir makyaj süngeri yardımı ile dudak kaleminin rengini dudaklarınıza uyacak şekilde tonlayın.  Ayrıca dudak kenarlarınızı daha belirgin bir hâle getirmek için konseylır kullanabilirsiniz. Tabii ki konseylırı sürdükten sonra yine bir makyaj süngeri yardımıyla tenimiz ile uyumlu gerekli tonlamayı yapmalıyız.

Kontürle dudaklarımızı dolgunlaştırma işlemini gerçekleştirdikten sonra ruj sürümünde dikkat etmeniz gereken nokta açık renk bir ruj seçmenizdir. Çünkü açık renkteki rujlar dudakları olduğundan daha hacimli ve dolgun gösterir.

İsteğe bağlı olarak partlatıcınızı da dudağınıza sürünce makyajımız tamamlanmış olacaktır. Parlatıcınızın yoğunluğunu isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Yalnız partlatıcınızı kaleminizin üzerine gelecek şekilde sürmeye dikkat ediniz.

Yorum yapın