kuşadasının tarihi ve turistik yerleri

Aydın iline bağlı olan Kuşadası Ege bölgesinin en çok tercih edilen ve en gözde tatil yerlerinden biridir.Kuşadasının bu kadar çok tercih edilme sebeplerini sadece deniz , kum , güneş değildir.

Kuşadasın da bulunanan tarihi güzellik burayı tercih ettiriyor. Ayrıca büyük il merkezlerine olan yakınlığı ise bir artı katmaktadır. Yunanistana adeta komşu olan Kuşadasın, Yunanistandan da pek çok sayıda turist gelmekte ve Yunanistan adalarına turlar düzenleyip denizin o güzel koylarına ulaşmanız o güzel denizinde yüzmeden Kuşadasından gitmek olmaz. Kuşadasının denizi o kadar temiz ve berraktır ki sizi o denize hayran bırakacaktır.

Kuşadasının sadece denizden değil ayrıca o güzel kaplıcalarına girmeden gitmek olmaz. Kuşadası dediğimiz gibi tarihi bir tatil mekanı ve her istediğimiz burada bulmanız mümkün. Kuşadası , Reşat Nuri Gültekinin romanı olan Çalıkuşun da konu olmuş ve yazarımız kuşadasını öyle bir anlatmıştı ki herkesin o beldeye gitmek istemişti nerdeyse. Kuşadasının havasından o berrak güzel denizinden sessiz sakin yerleşiminden bulunanan ağaçları ile bize orasının daha fazla huzur ve mutluluğu hissettirdi.

Kuşadasına gelen turistler Efes Antik kenti , Meryem Ana Kilisesi , Artemis tapınaklarını gezerek adeta bir tarihi yolculuğa çıkmış oluyor.İlk yerleşim yeri olan Efes zaten turistlerin en gözde yerlerinde biridir.Hem antik kentini gezerek hemde müzesini gezerek eski çağlarla ilgi detaylı bir tarihi yolcukta gezmiş oluyoruz. Osmalılar tarafından yapılan Güvercin ada eşsiz bir güzelliği bulunmakta dedelerimizin yaptığını bu tarihi adayı Kuşadasında gezilecek yerlerden biridir.

Yorum yapın