KPSS Sınavına Nasıl Hazırlanmalıyım?

Kısa adıyla KPSS diye bilinen (Kamu Personel Seçme Sınavı) sınav onbinlerce kişinin ümit kapısı olmuş durumda. KPSS sınavı öncesi kamuya alınan/alınacak kişilerin bir kısmı torpil diye tabir ettiğimiz şekilde alınıyordu. Devletin üst kademesinde bir tanıdığınız Ya da tanıdığınızın, tanıdığı varsa tabiri caizse bir kamu kuruluşuna kapağı atmış sayılırdınız. KPSS sınavı büyük ölçüde kamuya alınacak personel noktasında torpili kesmiş durumda. Bir anlamda KPSS hak edenin hak ettiği yere gelmesini sağlayacak bir sistem olarak tanımlanabilir.

Tamda bu noktada KPSS sınavının zorluğuna değinmek gerekiyor. Zira sınava giren çok sayıda kişi sınavın çok zor geçtiğini söyleyip kimisi KPSS Matematik sorularından dert yanarken bir başkası başka bir sorunun zorluğundan bahsediyor. Hatta bir çok kişi KPSS sınavının Üniversite sınavından zor olduğunu söyleyerek dert yanmaktadır. Bizler bu yakınmaların, doğruluk – yanlışlık, haklılık – haksızlık tartışmalarını bir kenera koyup sınava çalışırken uygulayacağımız sistemin nasıl olacağı üzerinde fikir beyan edilmesinin daha sağlıklı bir yol olacağı kanaatindeyiz.

KPSS Sınavına Nasıl Hazırlanmalı?

Altın kural: DİSİPLİNDisiplinli ve düzenli bir çalışma sistematiği bizi başarıya taşıyacak yegane förmüldür. Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ve yaygınlaşmasıda bizim için bir artı olabilir. Örneğin KPSS Videoları nı izleyerek “görsel ve işitsel eğitimin” ayrıcalığından faydalanabiliriz. KPSS videolarına erişmenin bir çok yolu var. Hiçbir şey yapamıyorsak bile Google arama motoruna KPSS Video yazarak tarama yaptığımızda bile karşımıza yüzlerce video seçeneği çıkacaktır. Bu videoları izleyerek görsel ve işitsel eğitimin ayrıcalığını evimizin rahatlığında yaşayabiliriz. Sınava hazırlanırken, dersane, yazılı Doküman ve video seçeneklerinden bir kaçını uygun şekilde harmanlar, ve altın kural DİSİPLİN’i elden bırakmazsanız emin olun sınavda yüksek puan almamanız imkansıza yakın bir şeydir.
KPSS sınavına hazırlanan herkese başarılar dileyerek herşeyin gönlünüzce olmasını temenni ederiz.

Yorum yapın