Köy Tereyağı, Köy Peyniri ve Yöresel Ürün Satıcısı Bayör

Yöresel ürün satıcısı Bayör Bayburt yöresel ürünler ürünleri kurucusu Osman Yılmaz haber sitemize yaptığı özel açıklamada köy peyniri köy tereyağı Aydıntepe tereyağı gibi yöresel ürünlerin faydalarından bahsetti. Yılmaz açıklamasına şu şekilde devam etti.

Yöresel ürünler, yani diğer adıyla doğal ürünler sağlık açısından hiçbir tehdit oluşturmayan ve çocuklar da dahil olmak üzere gönül rahatlığı ile tüketilebilecek ürünlerdir. Doğal olmayan yani yapay ürünler, içerdikleri kanserojen maddelerin etkileri ile insan sağlığına önemli ölçüde zarar verir. Hatta bu ürünlerin sık sık tüketilmesi zararlı etkilerin daha erken ortaya çıkmasına neden olur.

Organik ürünler

Yöresel ürün tüketimine ağırlık vermek ve beslenme alışkanlığını buna göre düzenlemek sağlığın olumsuz açıdan etkilenmemesi adına büyük bir önem arz eder. Günlük gıda ihtiyaçlarının doğal ve yöresel ürünler tarafından karşılanmaya çalışması uzmanların da tavsiyeleri arasında yer alır. Uzmanların tavsiyesi yanında yöresel ürün tüketimi sunduğu faydalar ile birtakım rahatsızlıklarında önüne geçer. Hatta var olan rahatsızlıkları yok edici etkileri sayesinde kişinin daha rahat bir şekilde yaşamasına öncülü eder. Bunun için verilebilecek en etkili örnek süt ve süt ürünleridir. Kahvaltılarda sıkça tükettiğimiz bu ürünler, içerdikleri vitamin ve mineraller ile vücut rahatsızlıklarını en asgari seviyeye çeker.

Yöresel Ürün Nedir?

Yöresel ürün, belirli bir bölgede yetiştirilen ve o bölgeye ait olan besin ya da gıdalar olarak tanımlanır. Bu ürünlerin üretimlerinde hiçbir şekilde katkı maddesi kullanılmadığı gibi sağlık açısından herhangi bir tehdit oluşturmaz. Üretimi tamamen doğal yollar ile gerçekleşir ve yapay benzerlerine göre aralarında tat açısından ciddi farklar bulunur. Bunların yanı sıra çocuklar tarafından da rahatlıkla tüketilebilir ve zararlı etkileri bulunmadığı için çocukların gerçek besin değerleri ile beslenmelerini sağlar.

Yöresel Ürünlerin Faydaları

Birbirinden farklı faydaları olan yöresel ürünler, en başta sağlık açısından oldukça önemli bir konumda yer alır ve bunun yanında çocukların gelişiminde besin değerleri korunan ürünler olmaları nedeniyle farklı bir yere sahiptir. Bu nedenle pek çok ebeveyn, çocukları için genel olarak yöresel ve doğal ürünleri tercih etmektedir. Peki, yöresel ürünlerin faydaları nelerdir? daha yakından inceleyelim.

  • Yöresel ürünler tamamen doğal bir şekilde üretilir ve insan sağlığı açısından zararlı etkilere sahip değildir.
  • Üretimlerinde hiçbir katkı maddesi bulunmaz.
  • Fabrika ortamında üretilmedikleri için bozulmamaları adına insan sağlığını tehdit eden kimyasal içerikler bulundurmaz.
  • Yöresel ürünler hiçbir şekilde sindirimi zorlamaz. Genelde sindirim sistemini zorlayan ürünler doğal olmayan ürünlerdir.
  • Çocukların rahatlıkla tüketebileceği ürünlerdir.
  • İçeriğinde herhangi bir katkı maddesi bulunmaması nedeniyle insan sağlığı için yararlıdır.
  • Düzenli bir şekilde tüketildiğinde vücutta bulunan pek çok rahatsızlığı giderir.
  • Yapay olan benzerlerine göre daha lezzetli ürünlerdir.
  • Yöresel ürünler besin öğeleri açısından daha zengindir.
  • Yapay ürünlerde bulunan bazı katlı maddeleri alerjik durumlara neden olur. Yöresel ürünlerde katkı maddesi bulunmadığı için alerji gibi rahatsızlıklar ön plana çıkmaz.
  • Üretiminde kullanma tarihinin uzatılması için koruyucu içermemesi nedeniyle her zaman daha tazedir.
  • Tamamen doğal gübreler ile yetiştirilir.
  • Üretim sahalarına yapay gübrelerle ya da ilaçlarla müdahale edilmez.
  • Yöresel ürünler, fungusitler, herbisitler ve insektisitler gibi pestisit adı verilen kimyasallar da içermez.

Yöresel Ürün Fiyatları

Yöresel ürünlerin üretiminde katlı maddesi kullanılmaz ve bu insan sağlığı için en önemli faydalarından biridir. Tamamen doğal yöntemler ile yetiştirilir ya da üretilir. Genel olarak fiyat konusunda yapay benzerlerine göre biraz daha pahalı ürünlerdir. Bunun en önemli nedeni fabrikasyon üretimi olmamaları şeklinde gösterilir. Ayrıca üretim sahaları da aynı şekilde doğal yöntemler ile korunur ve üretim aşamalarında hiçbir zaman yapay üretim yapılan sahalar ile etkileşime girmez.

Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse süt üretimi yapılan ineklerin otladıkları meralar özel bir koruma altındadır. İnekler kimyasal maddeler ile etkileşime girmemiş meralarda otlanır. Ayrıca hayvanlara hiçbir şekilde antibiyotik ya da büyüme hormonları gibi benzer ilaçlar verilmemektedir. Bu şekilde üretilen yöresel ürünler, yapay benzerlerine oranla büyük bir farklılık gösterir.

Siz müşterilerine kendi imalatı olan yöresel ürünleri ile hizmet veren firmamız, tamamen doğal ortamlarda yetiştirilen ve üretilen besinlerini tüm müşterilerine en uygun fiyat aralıkları ile sunmaktadır. Doğal olmasının yanında insan sağlığı için hiçbir şekilde tehdit oluşturmaz ve ürünlerimizin doğallık garantisi tamamen güvencemiz altındadır. Bunun yanında firmamız kendine ait yöresel ürünlerinde hiçbir şekilde katkı maddesi ya da kanserojen madde kullanımı yapmaz. Bu nedenle ürünlerimizi hem yetişkinler olarak sizler hem de çocuklarınız gönül rahatlığı ile tüketebilir. Ayrıca tüm yöresel ürünlerimiz tamamen firmamız tarafından hazırlanır ve tüm üretim aşamalarında bizzat firma yetkililerimiz bulunur.

Lezzet açısından damak tadınıza hitap edecek yöresel ürünlerimizi Türkiye’nin her yerine hızlı kargo hizmetimiz ile gönderiyor ve en kısa süre içerisinde sizlere ulaşmasını sağlıyoruz. Eğer siz de tamamen doğal ve bunun yanında faydaları ile ön plana çıkan yöresel ürünlerimizi daha yakından görmek istiyorsanız, hemen bizimle iletişime geçebilir seçtiğiniz ürünlerin en kısa zamanda kapınıza kadar gelmesini sağlayabilirsiniz. Hızlı kargo hizmetimiz yanında bizi telefonla da arayabilir ve bu şekilde de sipariş verebilirsiniz.

Yorum yapın