Kırmızı Mutfak Dolabı Modelleri

Sanılanın aksine mutfaklar sadece “ev hanımları” için değil tüm aile için evin en önemli alanlarından biridir. Zira önceleri mutfaklar sadece yemek pişirilen yer olurken şimdilerde mutfaklar yemek pişirmenin yanısıra tüm ailenin toplanarak birlikte yemek yediği hatta televizyon izlediği mekanlar haline geldi. Mutfaklarda geçirilen zamanın artmasıyla birlikte mutfak dolaplarına olan ilgide doğal olarak artış gösterdi. 2012 yılı içinde bağımsız bir araştırma şirketinin mutfak dolaplarında en fazla tercih edilen renk konusunda yaptığı araştırmada açık ara kırmızı renk birinciliği seçmiş. Yapılan araştırmada ev hanımları mutfak dolaplarında en fazla kırmızı mutfak dolaplarını seçerken, ikinci sırayı kırmızı rengin hakim olduğu diğer renklerinde kırmızıyla birlikte kullanıldığı mutfak dolaplarının aldığı açıklamasında bulunuldu…

Kırmızı mutfak dolabı modelleri resim galerisi: NOT: RESİMLERİN ÜZERİNE TIKLAYARAK TAM BOY GÖREBİLİRSİNİZ..

MUTFAK DOLAPLARINDA NEDEN KIRMIZI RENK TERCİH EDİLİYOR

Bize göre en önemli neden kırmızı rengin iştah açıcı olması ve diğer renklerle birlikte kullanıldığında ortaya harika bir görüntünün çıkması. Tüm bunların yanı sıra kırmızı rengin diğer özelliklerini sıralamak gerekirse…
Kırmızı renk iştah açıcı olmasının yanında zaman kavramını da unutturmakta ve uykuyu kaçırmaktadır. Bu nedenle, özellikle yemek odalarında ya da lokantalarda tercih edilebilir. Kolay fark edilmesi, önce kendine çekmesi ve sonra uzaklaştırması fast-food türü işyerlerinde çok sık olarak kullanılmasına neden olmaktadır.

Uzun süre kırmızıya maruz kalmak duyarsızlığa, kabalık, kızgınlık ve saldırganlığa zemin hazırlayabilir.

Kırmızı renk tansiyonu ve kan akışını hızlandırır. İnsana hareketlilik kazandırır ve mutluluk verir. Bu özellikleri ile hüzünlü olanları neşelendirmeye yardımcı olur. Kansızlık, soğuk algınlığı ve felç gibi şikayetleri olanların tedavisini destekleyici olarak kullanılabilir. Bununla birlikte yüksek tansiyon, gerginlik ve yüksek ateş gibi olumsuzluklara da zemin hazırlayabilmektedir.

Kan akışını hızlandıran ve hareketliliği teşvik eden kırmızı aynı zamanda tahrik edicidir. Bundan dolayı, özellikle çocuk sahibi olamayan ya da birbirine daha yakın olmak isteyen çiftler için yatak odasında ve geceliklerinde tercih edebilecekleri bir renktir.

Yorum yapın