Heybeliada’da Gezilecek Yerler

Heybeliada Hakkında

Adanın ismine “ Biz heybelide her gece mehtaba çıkardık.” diyerek şarkılar bile yapıldı. Heybeliada İstanbul’da bulunan adaların içinde Büyükada’dan sonra en büyük adalarından birtanesidir. Ayrıca Deniz Harp Okulu buradadır. Belkide bu yüzden askeriyenin getirdiği düzen, tertip bu adada hissedilmektedir.

Heybeliada’ya Ulaşım

Heybeliada’ya diğer adalara ulaşımda olduğu gibi vapurla gidebilirsiniz eğer özel bir yatınız yok ise  Bostancı iskelesinden gitmeyi tercih ederseniz 45 dakika kadar bir yolculuk yapıyorsunuz. Ayrıca Kabataş ve Sirkeci tarafından da gelebilirsiniz.

Heybeliada’da Gezilecek Yerler

Heybeliada’da gezebileceğiniz yerler Büyükada kadar çoktur. Özellikle tarihi dokusu sizi cezbedecektir. Özellikle İstanbul’un her adasında olduğu gibi motorlu araçlardan arınmış olması Heybeliada’yı cennet yerlerden birisi kılmaktadır. Özellikle gezmeniz gereken yerler arasında ise 1942’de kurulan Heybeliada Senatoryumu olabilir. Bu senatoryum Türkiye’nin ilk senatoryumudur. Ayrıca İsmet İnönü Köşkü, Abbas Halim Paşa Köşkü Aya Ofemya Ayazması gezilecek ve görülecek yerler arasında Heybeliada’da bulunmaktadır. Eğer adada piknik yapmak isterseniz size güzel bir yer tavsiye ediyoruz. Değirmen Burnu Piknik Alanında yapılacak mangal keyfini hiçbir şeye değişmeyeceksiniz. Buraya giriş ücretli olup isterseniz kendin pişir kendin ye tarzı, isterseniz de alakart servis usulü yemek yiyebiliyorsunuz. Ayrıca Deniz Müzesini de gezmenizi tavsiye ederiz.

Heybeliada’da Kalınacak Yerler

Eğer Heybeliada’yı günübirlik gezerek değil orada kalarak sindire sindire bir tarihi yaşamak istiyorsanız, burada kalınacak yerleri sizlere şöyle sıralayabiliriz. İlk tercihiniz adanın ünlü ve büyük oteli olan Hakli Palace Oteli olabilir. halkipalacehotel.com adresinden otel hakkında bilgi alabilirsiniz. Eğer çok bir beklentiniz yoksa ve sadece ben tutacağım odayı yatmak için kullanacağım derseniz Özdemir Pansiyon işinizi görecektir. Bir diğer tavsiye edeceğimiz yer ise Halki Prenset Pansiyon’dur. Bu yerlerin dışında Heybeliada’da kalınacak iyi bir yer yoktur. Ayrıca haftasonu kalmak istiyorsunuz bu yerleri gitmeden önce arayıp rezervasyon yaptırmanız yararınıza olacaktır. Eğer günlük ev kiralayabileceğiniz yerler bulabilirseniz bunu da bir diğer alternatif olarak düşünebilirsiniz.

Umarım Heybeliada gezileriniz güzel ve eğlenceli geçer.

Yorum yapın