Hangi Dizi Oyuncusu Ne Kadar Kazanıyor?

Son yıllarda Türk dizileri Türkiye sınırlarını aşıp yurt dışında da gösterime giriyor. Herkesi ekran başına kitleyen bu dizilerdeki başrol oyuncularının bölüm başım aldıkları ücretler ise adeta dudak uçuklatan cinsten.

Hangi Dizi Oyuncusu Ne Kadar Kazanıyor?


Bu sezonun en gözde dizisi Muhteşem Yüzyıl’da Pargalı İbrahim’i canlandıran Okan Yalabık bölüm başı 15 Bin lira alıyor.

 

 

Kanunu Sultan Süleyman rolünü oynayan Halit Ergenç ise bölüm başı 45 Bin Tl alarak bölüm başı en fazla üçret alan oyuncular arasında başı çekiyor.

 

 

 

 

 

Ve Muhteşem Yüzyıl filmde en beğenilen karekterlerden biri olan Hürrem Sultanı canlandıran Meryem Uzerli bölüm başı bölüm başı 20 Bin TL alıyor. Meryem Uzerli daha fazlasını hak ediyor gibi. 🙂

 

 

 

 

 

Ve bir başka fenomen dizi Fatmagülün Suçu Ne. Bu dizide başrol oyunculuğunu yapan Beren Saat ise bölüm başı 45 Bin TL alıyor.

 

 

 

 

 

Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin Ali Kaptan’ı Erkan Petekkaya bölüm başına 35 bin TL alıyor.

 

 

 

 

 

Aynı dizinin Caroline’i Wilma Elles bölüm başına  20 bin TL Alıyor.

 

 

 

 

 

Hepsi bu kadarmı? Devamı var. Türk dizi tarihinin en fazla ses getiren Kurtlar Vadisi dizisinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz bölüm başı tam tamına 60 TL alarak bu alandaki rekoru kırmış durumda.

 

 

 

 

 

Nurgül Yeşilçay, Sensiz Olmaz adlı dizisinde  bölüm başına 55 bin TL’ye 13 bölümlük anlaşma imzalamıştı.

 

 

 

 

Dizi oyuncularının kazançları ilk bakışta çokmuş gibi görünsede dünyanın başka ülkeleriyle karşılaştırıldığında hiç te çok olmadığı söylenmekte.

Yorum yapın