Facebook halka arz ediliyor

Bundan 8 yıl önce genç bir üniversite öğrencisi Mark Zuckerberk tarafından kurulan Facebook, internet dünyasında adeta bir devrim yaratarak dünyanın en hızlı büyüyen şirketleri arasında yer aldı. Dünyanın her yerinden milyonlarca kişinin üyesi olduğu facebook halen en fazla kullanılan internet siteleri arasında başı çekiyor.

Mark Zuckerberk

 

 

 

 

 

 

 

New York Times gazetesinin haberine göre sosyal ağların devi facebook halka arz edilecek. Facebook’un bu arz sayesinde 5 milyar ABD doları toplaması bekleniyor. Daha önceki dedikodular şirketin 10 milyar dolarlık bir para peşinde olduğu şeklindeydi, ancak süreç devam ettikçe işlerin gidişatının değişmesi gibi bir ihtimal olduğunu kabul etmek gerek.


AllThingsD sitesi de Facebook yönetim kurulunun dün bütün günü halka arz işlemiyle ilgili hazırlıklara ayırdığını, şirketin yaratılacak beklentiyi küçültmek istediğini dile getirdi. Facebook’un halka arzı uzun süre boyunca en fazla beklenen halka arz işlemi olarak nitelendiriliyordu ve Facebook bunun bir balona dönüşmesini istemiyor. Yine de, 5 milyar dolarlık hedef bu halka arz sürecini şimdiden en büyük ilk halka arz süreçleri arasına sokabilir. Rekor, 1999 yılında gerçekleştirdiği 5.23 milyar dolarlık halka arz ile Infineon Technology’nin elinde bulunuyor.

 

Türk internet kullanıcıları tarafından da beğeniyle kullanılan facebook’un halka arzı ve bu arz sonucu facebook’un kazanağı paralar sayesinde kendisini çok daha geliştireceği söyleniyor.

Yorum yapın