Facebook Grafik (Sosyal Ağ Araması) Devreye Girdi

Facebook’un yeni uygulaması “Graph Search’ yani grafik araması devreye girdi. Grafik araması için https://www.facebook.com/about/graphsearch linkine tıklayabilirsiniz. Şu anda Facebook’u İngilizce (ABD) kullanan kişilere sunulan çok sınırlı bir beta programındadır. Yakın bi zamanda tüm dünyada kullanılmaya başlanacağı söylenmekte.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, dünyanın en büyük sosyal ağının kullanıcıları için hazırladığı en son aracı tanıttı. Beta sürümü hayata geçen Graph Search, insanlara, fotoğraflara, mekanlara ve ilgi alanlarına odaklanıyor. Zuckerberg, yaptığı sunumda Graph Search aracının zamanla gelişeceğini ve henüz ilk basamağında olduğunu ifade etti.

Graph Search aracının internet tarayıcılarında yapılan aramalardan farklı olduğunu ifade eden Zuckerberg, arama motorları Google ve Bing ile aralarındaki fark bulunduğunu belirtti.
Facebook’un Sosyal Grafik veri tabanına dayanan Grafik Araması, insanların arkadaşları tarafından beğenilen bir restoranı, ziyaret ettiği mekanları veya sosyal ağda paylaştıkları fotoğrafları bulmanıza yardım ediyor.
Zuckerberg, ‘Sosyal Grafik bir veri tabanı. Her veri tabanı gibi orada arama yapabilmelisiniz” dedi. 28 yaşındaki CEO, Sosyal Grafik’i Haber Akışı ve Zaman Tüneli’nin ardından Facebook’un üçüncü sütunu olarak tanımladı.
GİZLİLİK SORUN OLACAK MI?
Sunumda akıllara gelen bir konu, Facebook’un çokça maruz kaldığı gizlilik konusuydu. Zuckerberg, yeni hizmette böyle bir durum yaşanmayacağına dair kullanıcılara güvence verdi.

Zuckerberg, “1 trilyon bağlantıyı düzeltmek gerçekten zor bir teknik sorun… Bunu, herkesin gizliliğini korumaya çalışarak yapıyorsunuz. Ama Facebook her içeriğin gizliliğini koruduğuna emin” dedi.

Zuckerberg, Grafik Araması’nın aynı zamanda mobil platform için de gelişeceğini, yeni güvenlik içerikleri ve araçları kullanılacağını, kullanıcıların yeni araçları profil sayfalarında deneyebileceğini söyledi.

Facebook’un üçüncü sütunu, dünyanın en büyük sosyal ağı için ne kadar sağlam bir dayanak olacak, zaman gösterecek.

facebook.com/graphsearch

Sosyal Ağ Araması şu anda Facebook’u İngilizce (ABD) kullanan kişilere sunulan çok sınırlı bir beta programındadır. Sosyal Ağ Araması’nı ne zaman kullanmaya başlayabileceğinizi öğrenmek için şimdi kaydolun.

Yorum yapın