Engelli Milletvekilleri Mecliste Kapıştı

AKP’nin tekerlekli sandalye kullanan milletvekili, meclisteki konuşmasında AKP’nin engelliler adına bugüne değin yaptığı, yasal düzenlemeleri, çıkardığı yönetmelikleri anlatan konuşmasını bitirip yerine geçtikten sonra meclis kürsüsüne Çıkan CHP’nin engelli milletvekili Şafak Payev tarafından topa tutuldu.

 

Şafak pavey konuşmasında, çıkarılan sağlık kurulu raporu yönetmeliğiyle dün engelli sayılanların bugün engelli sayılmadıklarını söyleyip, “ben düne kadar engelli iken sizin çıkardığınız yasalara göre artık engelli sayılmıyorum, benim gibi binlerce engelliyi mağdur ettiniz.” diyerek AKP’ye yüklendi.

Hızını alamayan Şafak Pavey, hükümet olarak litaratürden “özürlü” kelimesinin kaldırılması gerektiğini belirtip, özürlü kelimesi yerine “engelli” kelimesinin kullanılması gerektiğini belirterek konuşmasına son verdi.

Şafak Pavey

Haber-Engelliler.Gen.Tr’nin Konuya Dair Yorumu:

Parti farkı ayırmaksızın meclisteki tüm engelli milletvekillerine sesleniyoruz.

Sayıları 12 milyona, yaşadıkları sorunlar ise 100 milyonlara ulaşan engelliler siz engelli vekillerden mecliste kısır siyasi çekişmelerin içine girip tirübünlere oynayan demeçler vermenizi değil, yaşanılan somut sorunlara somut çözümler üretmenizi bekliyor. Engelliler adına bugüne değin yapılanları tekrar tekrar anlatmak var olan sorunları çözmediği gibi, yaşanan sorunlarıda görmezden gelmek anlamına gelir. Mevcut düzenlemelerdeki eksiklikleri gösterip eleştiri yapmak yerine sizin kendinize dair çözüm önerilerinizi anlatmanız daha sağlıklı olur.

Son olarak. Engellilere nasıl hitap edileceği konusu sadece bir ayrıntıdan ibaret meclis kürsüsünde konuşmaya değmeyecek bir konu iken bu konunun meclis kürsüsünde dile getirilmesi ya engellilerin sorununu tam olarak bilmemekten kaynaklanmıyorsa, engelliler adına söyleyecek sözünüzün olmadığı anlamına gelir.

Yorum yapın