Diş Kaplaması ve Beyazlatma işlemi

Kişinin diş estetiğini beğenmediği durumlarda veya zayıf olan dişlerinin kırılmasını önlemek için yapıldığı gibi kırılmış veya rengi sararmış dişler içinde diş kaplama işlemi yapılmaktadır. Dişlerin durumuna göre diş hekimi uygun kaplamayı seçerek kişinin dişlerine uygun modeli ortaya çıkarır. Günümüzde kullanılan en yaygın kaplama şekli porselen kaplamadır.

Diş kaplama işlemi yaklaşık 3 seansta tamamlanmaktadır. Kaplama işlemi yapılmadan dişlerdeki çürükler temizlenir ve diş modeli alınır. Oluşturulan model dişlere yerleştirildikten sonra herhangi bir şikayet yoksa yapıştırma işlemi yapılıp sabit hale getirilir.
Diş beyazlatma işlemi ise  kaplama işlemi gerektirmeyen durumlarda veya daha basit bir çözüm istendiği durumlarda daha çok tercih edilir, diş kaplama işlemine göre daha az maliyetli ve daha az sürede uygulanabilmektedir.
Diş hekiminin, beyazlatma solüsyonu ve hidrojen peroksitle birlikte dişlere beyazlatma işlemi uyguladığı tekniktir, dişlerin durumuna göre beyazlatma işlemi yaklaşık 1 saat sürmektedir.  Bu teknikte dişler 4-5 ton beyazlaştırıldığı gibi kişiye daha güvenilir gülüşler ve daha sağlıklı dişler kazandırmaktadır.

Yorum yapın