Didim

Didim , Aydına bağlı tatil köyüdür. Didimin Aydına uzaklığı 103 kilometre iken izmere olan uzaklığı 170 kilometredir.Didimde toplma 60 km kıyı bulunmaktadır.

Bu 60 Km Kıyıda ise çok güzel berrak , plajı ince kumlu bulunmaktadır.Ayrıca Bu kıyıda sadece plaj değil bir sürü sayıda da koy ve körfez bulunmaktadır. Didimde sadece deniz kıyısı bulunmamakla İonları kurmuş olduğu antik kentler ve kalıntılar bulunmaktadır.

 

Didim tercih edilme sebeplerinden biri nem oranın düşük olmasıdır. Nem oranı düşük olması nedeniyle akdenize göre daha rahat uyuma ve gezinme konakla yaşama şartları bulunmaktadır. Didimin bu eşsiz güzelliğini fark eden İngilizler ve İrlandalı turistler bu bölgeyi tercih etmektedir. Sizde Akdenize göre hem Büyük il merkezlerine yani Ankara , İstanbul ve İzmire yakın olmaları sebepleri yerli turistlerimizi bu tatil mekanına gelmenizi bekliyoruz. Didim ismi yöre 1960 yıllarında sonra verilmiştir. Yani ülkemiz olarak baktığımızda bu tatil yöresinin 1960 larda gelişmeye başladığını söyleyemek mümkündür. Didimde bulununa Apollon Tapınağı Giritler tarafından yapılmış olan önemli bir yapıttır. Apollon Tapınağı güzel bir havası bulunmaktadır .Didime gelen turistlerimizin Apollon Tapınağını gezmeden gitmelerini istemeyiz.

 

Dillere destan olan Altınkum plajınıda görmden bu plajı tatmadan gitmek olmaz. Altınkum plajının denizi kendisini temizleme özelliği bulunup temiz çok güzel berraktır. Altınkum plajı rüzgar sörfü ve su sporlarını seven sporcular altınku plajınında vazgeçemiyorlar. Ayrıca bu beldede eskiden geln bir meslek olan şarapcılık ve bağları ile meşhhurdur. Eskiden geçimlerini şarapla kazandıkları için çok güzel şaraplar yaparlar. Şarap severlerin bir şarap almadan gitmeyeceği yerlerden bir yer .

Yorum yapın