Dekoratif Ürün Yapımı

Dekorasyon ürünlerini satın almak yerine tamamen farklı bir tarz deneyerek kendiniz yaratmak ister misiniz? Eğer cevabınız evetse, bu konu hakkında size güzel bir yazı hazırladık. Yazımızda, geçmişte kalan fotoğraf negatifleriyle hızlı bir şekilde nasıl, güzel bir mumluk veya bardaklar ortaya çıkarabileceğinizden bahsedeceğiz. Oldukça kolay olan bu yöntemde hem sıkılmadan kendiniz birşeyler üretebileceksiniz, hem de ortaya çıkardığınız dekoratif ürünlerle evinize hoş bir hava katabileceksiniz. Nasıl yapıldığını soran arkadaşlarınıza sitemizin adresini verebilirsiniz
Eğer hazırsanız başlayalım.

Gerekli Malzemeler

Cam kavanoz veya herhangi bir cam vazo. (Saydam olması tercih sebebidir)
Tutkal veya renksiz yapıştırıcı
Eskide kalmış ve kullanmayacağınız fotoğraf negatifleri
Streç film
Bardak veya kupa (Saydam olması tercih sebebidir)
Fırça

Dekoratif Ürünün Yapılışı

Öncelikle yapacağınız dekorasyon ürünü için kullanmayı düşündüğünüz fotoğraf negatiflerini ayırın.

Daha sonra ise, kavanozun, vazonun veya bardağın etrafına güzelce renksiz yapıştırıcı veya tutkal sürün.

Negatif fotoğrafları dikay veyahut yatay şekilde yapıştırın. Burada dikkat etmeniz gereken oldukça özenli ve dikkatli olmanız gerektiğidir. Çünkü düzgün bir şekilde yapıştırmazsanız, mumu yaktığınız zaman oluşacak gölgeler çirkin bir görüntü ortaya çıkaracktır.

Negatifleri yapıştırdıktan sonra bir kat daha tutkal veya yapıştırıcı sürün ve streç filmle tamamen etrafını sararak iyice yapışmasını sağlayın. Streçle sarmanız, negatiflerin sabitlenmesini sağlayacaktır. Daha sonra streç filmi çıkarın.

İşte karşınızda hoş bir mumluk.

Oldukça hoş ve güzel görünümlü olan bu dekoratif ürünler için isterseniz kupa veya bardaklarınızı da kullanabilir ve siz de farklı şekillerde mumluklar ortaya çıkarabilirsiniz. İsterseniz de kupaların üzerine bu işlemi uygulayabilir ve kullanabileceğiniz bir ürün tasarlamış olabilirsiniz.

Yorum yapın