Bitkisel Ürünler Ne Kadar Güvenilirdir?

Şifalı bitkilerle çeşitli hastalıkların tedavi edilmeye çalışılmasına fitoterapi denilir. Şifa amacıyla kullanılan bitkilerde mineraller, vitaminler, proteinler ve hormonlar bulunur. Yani sanıldığı kadar masum olmayan bitkileri kullanırken dikkatli olmalı ve çeşitli hastalıklara davetiye çıkarılmamalıdır.

Çok eski yıllardan beri hastalıklar için bitkisel destek kullanılır. Bitkisel ürünlerin doğal olduğu düşünülerek, korkusuzca ve bilinçsizce tüketilir. Aslında bitkisel ürünlerin kesinlikle doktor kontrolü dâhilinde kullanılması gerekir. Kullanılan ürünlerin yan etkileri ve kullanmakta olunan diğer ilaçlarla etkileşimi göz önünde bulundurulmalıdır.

Çeşitli bitkiler kullanılarak, tablet ya da çay şeklinde halka sunulmaktadır. Kullanılmakta olan bu ürünler ilaç olarak değil, gıda takviyesi olarak değerlendirilir.

Bitkisel ürünleri kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Günümüzde özellikle internet ortamında bitkisel destek adı altında birçok ürün satışı yapılmaktadır. Bu ürünleri satın alırken, firmaya özen göstererek ciddi bir araştırma yapılması gerekmektedir. Ürününü kullanacağınız firmaya rahatlıkla ulaşabileceğiniz telefon ve internet adreslerinin mevcut olması gerekmektedir.

Kullandığınız ürünün içeriğini araştırarak, vücudunuzun bu ürünlere karşı alerjik reaksiyon gösterip göstermediğinden emin olmanız çok önemlidir.

Ürünleri kullanırken herhangi bir sorunla ya da rahatsızlıkla karşı karşıya gelirseniz, mutlaka ama mutlaka bitkisel destek kullanımını bırakarak bir uzman desteğine başvurulmalıdır.

Bitkisel ürünler güvenli midir?

Gıda takviyesi adı altında anılan bitkisel ürünler, ilaçlar gibi sıkı kurallar dâhilinde olmadığı için kullanırken de çok daha dikkatli olunması gerekir. Gıda takviyelerinin propektüslerinden yeterli derecede bilgi sahibi olunması da söz konusu değildir. Bu besin takviyeleri, hiç umulmadığı kadar risk taşıyabilir ve vücutta geri dönülmesi mümkün olmayan sağlık problemlerine yol açabilir.

Günümüzde bitkisel ürünlerle tedavi denilince akla ilk gelen isimlerdendir, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu ve Prof. Dr. Ahmet Maranki. Hemen hemen her gün televizyonlarda görmeye alıştığımız bu iki isim, ekranlardan birçok ürünün sağlığa faydalarını ve nasıl kullanılacağını anlatırken; bir taraftan da hazır hale getirdikleri ürünlerin satışını yaparlar.

İbrahim Saraçoğlu’ndan adaçayı kürü

Saraçoğlu, boğaz enfeksiyonlarına karşı adaçayı kürünü önermektedir. Kaynamakta olan bir bardak suya bir tutam adaçayı atılır ve 8-9 dakika kaynatılır. Daha sonra, süzülerek adaçayı ile boğaz gargarası yapılır. Günde 3-4 defa yapılabilir. Bu gargara sabahları uyanır uyanmaz ve akşamları da yatmadan önce mutlaka yapılmalıdır, diyen İbrahim Saraçoğlu adaçayının doğal antibiyotik etkisi ile boğaz enfeksiyonlarına karşı çok etkili olduğunu vurgulamaktadır. Çocuklarda da kullanılabilen adaçayı gargarası, soğuk kış günlerinde başvurulabilecek çok etkili bir yöntemdir.

Ahmet Maranki’den doğal öksürük ilacı

Kırmızı bir turpun içi oyularak balla doldurulur. Alt kısmı da delindikten sonra çay bardağının üzerine konulur, sabaha kadar bekletilir. Bal, yavaş yavaş akarak turpla birlikte çay bardağına süzülür. Bu karışım, öksürük kesilene kadar her gün tüketilir. Özellikle çocuklarınız için de harika bir doğal öksürük şurubu ve bağışıklık sistemi kuvvetlendiricisidir.

Zayıflama haplarına dikkat!

En fazla istismara yol açabilecek sorunlardan biri de, zayıflamadır. Kilolu insanlara zayıflama hapları ile onlarca kilo verdirilebileceği söylenip, umut tacirliği yapılmaktadır. Oysaki bilinçsiz kullanılan zayıflama hapları, ölümlere dahi sebebiyet verebilmektedir. Sadece zayıflama hapı kullanarak, kilo verebilme mümkün değildir. Bu yüzden boş yere sağlığınızdan ödün vermeyin.

Bitkisel destek, bilinçli kullanıldığında insan sağlığı için büyük faydalar sağlamaktadır. Aynı şekilde bazı noktalar gözden kaçırıldığında ise sağlığınıza kavuşmak yerine tamir edilemeyen zararla karşılaşabilirsiniz. Üstelik sürdürmekte olunan tedaviyle kullanılmakta olan bitkisel ürünlerin etkileşimi umulmadık problemlere yol açabilir. Bu nedenle, doktorunuza kullanıyor olduğunuz bitkisel ürünlerden bahsetmeyi unutmayın.

Yorum yapın