AKP’nin Engelli Milletvekili Adayı Bennur Karaburun

Apansız bastıran yağmur akülü sandalyesiyle otobüse yetişmeye çalışan engelli bayanı (Bennur Karaburun) ıslatmasın diye şemsiyesini engelli bayana tutarak otobüse yetişmesini sağlayan bir gencin fotoğrafı iki yıl önce tüm gazetelerde “İnsanlık Ölmedi” manşetiyle atılmış ve yüreği güzel gencin bu hareketi tüm toplum tarafından takdir görmüştü. Fotoğraf karesi ulusal basında ve TV kanallarında öylesine ses getirmişti ki zamanın başbakanı R. Tayyib Erdoğan tekerlekli sandalyede ki genç bayanı arayarak bir süre sohbet etmişti.

İŞTE O FOTOĞRAF

insanlık

İNSANLIK ÖLMEDİ FOTOĞRAFI ONU MECLİSE TAŞIDI

 
Geçirdiği kaza sonucu felç olan Bennur Karaburun 2013 yılında çekilen ve çok ses getiren fotoğrafının ardından şimdi de AKP Bursa Milletvekili adaylığı ile gündeme geldi. Bursa’da 9. Sıradan aday gösterilen Karaburun’un seçlmesine kesin gözüyle bakılırken, en son seçimde AKP Bursa’dan 11 Milletvekili çıkartığı vurgulanırken çok büyük bir sürpriz olmazsa Binnur Karaburun’unda 2015 genel seçimlerinde meclise gireceği ön görülüyor.

bennur-karaburun

Bennur Karaburun yaptığı açıklamalarda bir engelli olarak bizzat yaşayarak engellilerin sorunlarını gördüğümden mecliste engelli sorunlarının çözümüne dair yeni projeler getirerek bu sorunların çözümü için mücadele edeceğini söyleyerek, engellilerin iş yaşamı, mimari sorunlar ve eğitim gibi başlıca konularda büyük sıkıntıları olduğunu belirtip, bu sorunların çözümü için başta engellilerle ilgili STK’lar ile iş birliği yaparak sorunların tespitini yapıp bir eylem planı içerisinde çözüme kavuşturmayı hedeflediğini belirtiyor.

Yorum yapın