Akıllı tahtalar sınıflara geliyor!

Uzun süredir gündemde kalan ve çeşitli yayın organları tarafından müjdelenen Fatih projesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara’da başlatıldı. Akıllı tahta ve tablet bilgisayarların tüm sınıf ve okullara dağıtılmasını içeren bu proje için ihale düzenlenmiş, ilk aşamada Vestel grubu ve GM galip gelmişti. Lise öncesi eğitim gören öğrenciler için oldukça yararlı bir uygulama olması beklenen bu projede toplam 15 milyona yakın tablet bilgisayar dağıtılması planlanıyor. Akıllı tahta, tarayıcı ve döküman gibi diğer servisleri de bünyesinde kaplayan bu projede ipleri sırtlayacak firmanın Vestel olduğu belirtiliyor.

Başbakan Erdoğan, Sabahattin Zaim İlköğretim okulunda yaptığı konuşmada;

“Milli eğitim sisteminde bir dönüm noktasında farklı bir adımı farklı bir şekilde kararlıklıkla atıyoruz. Tarihi bir açılışı hep birlikle yaşıyoruz. Kısa adıyla eğitimde fatih projesi bugün burada start alıyor. Millli eğitim adına tarihi bir an yaşıyoruz. Fatih projesiyle eğitim ve öğretimin metodunu köklü bir şekilde değiştiriyor modernleştiriyoruz ve sınıflara taşıyoruz”

“FATİH PROJESİYLE EĞİTİMİN ANLAMI DEĞİŞİYOR”
“Fatih projesiyle eğitimin anlamı değişiyor. Sadece Türk Milli Eğitim sisteminde değil küresel anlamda da bir çığır açıyoruz tüm dünyanın gözleri ülkemizde”

Erdoğan, “Fatih Sultan İstanbul’u fettederek yeni bir çağı başlatmıştır. İşte bizde fatih projesiyle sadece eğitim projesinde değil bir çağı kapatıyor, yeni bir çağı bilgi teknolojileri çağını açıyoruz. Böyle tarihi bir ana şahitlik yapmanın heyecanını taşıyorum.”

4 YIL İÇİNDE 42 BİN OKULDA OLACAK!
17 ilde 52 okulun tüm öğrencilerini, öğretmenlerini yürekten kutludığını belirten Erdoğan, fatih projesi start aldığını belirtti. Erdoğan, ” Eylül ayına kadar 3657 ortaöğretim kurumunda Türkiye genelindeki liselerin yarısında fatih propjesinin kurulumu tamamlanmış olacak. 4 yıl içinde de 42 bin okulda 570 bin sınıfta fatih projesi hayata geçecek. 570 bin sınıfla beraber kütüphanelerde labaratuarlarda 620 bin akıllı tahtayı öğrencilerimize kazandırmış olacağız” dedi.

“KARA TAHTAYI TARİHİN TOZLU SAYFALARINA KALDIRIYORUZ”
Erdoğan, “Fatih projesi sadece akıllı tahtadan ibaret değil tek tek sınıflara yüksek hızlı internet bağlantısını gerçekleştiriyoruz. Bugün bu adımı atıyoruz her okula bir tane fonksyonlu yazıcı ve kamera kazandırıyoruz. Her öğrenciye bir tablet dağıtacağımız sözünü vermiştik ve sözümüzde duruyoruz” dedi.

İlk aşamada şimdilik 200 tablet bilgisayarı dağıttıklarını, ilerleyen günlerde 12.800 adet tablet bilgisayarın dağıtılacağını haber veren Erdoğan; “”Kara tahtayı tarihin tozlu raflarına kaldırıyoruz” dedi. Öğrencilerin öğrenme verimini arttıracağına inandığımız bu uygulamanın ne zaman tam olarak hayata geçirileceği ise merak konusu.

Yorum yapın