21 Aralık 2012 Maya Takvimi: Dünyanın Sonumu Geliyor?

Maya Takvimine göre 21 aralık 2012’de dünyanın sonu geleceği söyleniyor. 21 aralığın yaklaşmasıyla birlikte tüm dünyada en fazla okunan haber başlıklarıda “Maya Takvimi, 21 aralık kıyamet senoryaları. vb gibi” başlıklar olduğu söyleniyor.
Bu yazımızda maya takvimi tam olarak nedir, bilim çevreleri maya takvimiyle ilgili ne diyor, dini çevrelerin konuya ilişkin yorumları, açıklamaları nedir bunların geniş anlatımı yapacağaız.

MAYA TAKVİMİ NEDİR?

Mayalılar, binlerce yıllık dönemlerden oluşan detaylı takvim sistemlerinin bitimi olan 21 Aralık 2012 tarihinin uzun bir çağın sonuna işaret ettiğine inanmaktadırlar. Maya takvimine göre dünya 1 milyon 872 bin günde bir yeni bir çağa geçmektedir. Yine bu takvim sistemine göre dünyanın geçmişi yaklaşık 5,125 yıla denk gelen devrelerden oluşmakta ve bunların her birinin sonu dünya için radikal değişimler ve büyük yenilikler içermektedir.

Mayalar’a göre şu an içinde bulunduğumuz devre beşinci ve son devredir. Bu devir 13.0.0.0.0 tarihinde son bulacaktır. Bu da bizim kullandığımız takvime göre 21 Aralık 2012 tarihine denk gelmektedir.

Maya takvimine göre 21 Aralık 2012 tarihi 13 Baktun, 0 Katun, 0 Tun, 0 Uinal ve 0 Kin şeklinde adlandırılarak ifade edilmiştir. Hesaplamalara göre Maya Çağı’nın başlangıcından itibaren toplam 1,872,000 gün geçecek, ardından yeni bir çağ; Altın Çağ başlayacaktır.

BİLİM ÇEVRELERİ 21 ARALIK VE MAYA TAKVİMİ İÇİN NE DEDİLER

http://youtu.be/nzSQDly0p4A

NASA Resmi internet sitesinden MAYA TAKVİMİ ve 21 ARALIK KEHANETLERİ ile ilgili gelen sorulara cevaplar verdi. İşte o sorular ve yanıtları…

Soru: 2012′de dünyaya tehdit altında mı? Birçok internet sitesinde, Aralık 2012′de dünyanın sonunun geleceği söyleniyor.

Cevap: 2012′de dünyanın sonu gelmeyecek. Gezegenimiz 4 milyar yılı aşkın bir süredir yuvarlanıp gidiyor ve dünya çapında sözüne güvenilir bilim insanları 2012 ile ilişkili bir tehdit konusunda bilgi sahibi değil.

Soru: Dünyanın 2012′de yok olacağına ilişkin öngörülerin kaynağı ne?

Cevap: Bu hikâye, Sümerler tarafından keşfedildiği iddia edilen Nibiru diye bir gezegenin Dünya’ya yaklaşmakta olduğuna ilişkili iddialarla başladı. Aynı öngörü daha önce Mayıs 2003 tarihi gösterilerek ortaya atılmıştı. Belirtilen tarihte bir şey olmayınca kıyamet gününün tarihi Aralık 2012′ye kaydırıldı ve eski Maya takviminde doğal döngülerden birinin sonu olan 2012 kış dönümüyle, yani 21 Aralık 2012 tarihiyle ilişkilendirildi.

Soru: Maya takvimi Aralık 2012′de bitiyor mu?
Cevap: Mutfağınızın duvarındaki takvim 31 Aralık 2012′de bitmediği gibi Maya takvimi de 21 Aralık 2012′de bitmiyor. Bu tarih, Maya uzun erimli döneminin sonu; ama mutfağınızdaki takvim nasıl 1 Ocak’ta tekrar başlıyorsa, Maya takviminde de yeni bir uzun erimli dönem başlıyor.

DİNİ ÇEVRELER MAYA TAKVİMİ HAKKINDA NE DİYOR?

Dini çevrelerin daha doğrusu “islam alimleri’nin konuya ilişkin genel görüşleri, “ne kuranda nede hadislerde kıyametin ne zaman kopacağına dair NET TARİH VERİLMEDİĞİ yönündedir. Kıyamet elametleriyle ilgili hadisler ve kuranda bazı işaretlere değinilmişsede kesinlikle bir tarih verilmediği noktasında neredeyse tüm islam alimleri birleşmektedir.

Kamu oyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” nın konuya ilişkin videosunu izlemenizi öneriyoruz…

http://youtu.be/knht9vjRs7o

22 Aralık 2012’de muhtemelen bu ve buna benzer haberleri gülerek okuyacaksınız…

“21 Aralık 2012 Maya Takvimi: Dünyanın Sonumu Geliyor?” üzerine bir yorum
Yorum yapın