2013 Modası Şimdiden Hazır

2013 sezon modasını doğal renklerin oluşturacağını belirten moda uzmanları dijitalin de modanın renklerinde kullanılacağını söylüyor.

İnternetin sadece modayı takip etme değil, yavaş yavaş modayı yaratma gücü olduğu da farkedilmeye başlandı. Son sezon kreasyonları ve yenirenklerle ilgili binlerce makale, her gün internet kullanıcıları tarafından okunuyor, beğeniliyor ve paylaşılıyor. Hal böyle olunca, en çok “konuşulan” trendler de modaya yön veriyor. Örneğin Modavetrend sitesinde sezonları yakından takip eden binlerce ziyaretçi birçok interaktif paylaşımda da bulunuyor. Ayrıca site, ziyaretçilerine bu konuda daha da ayrıcalık tanımak için Zidaya ile anlaşma bile yapmış. Sadece Modavetrend ziyaretçilerine has Özel Zidaya Kuponu için buraya tıklayabilirsiniz.

İnternette bilgilerini paylaşan trend tahmincileri, 2013 modasında renklerin tamamen doğal tonlara dönüşeceğini ifade ediyor. Tahminciler, tüm renklerin başka renklerden de etkileneceğini öne sürerek, parlak olanların tamamının toprak rengine, parlak kırmızının kiremit rengine, koyu kırmızının bordoya, sarının ise hardal tonlarına dönüşeceğini varsayıyorlar.

Kıyafet detaylarında parlak renklerin kullanılacağını vurgulayan trend tahmincileri, özellikle hakinin favori olacağını ve detaylarda sıklıkla kullanılacağını söylerken, haki renginin arasına ise parlak ayrıntıların ekleneceğini söylüyor. Trend tahmincileri, günümüzde internet çağının çocuklarının tasarımlarının hakim olmaya başladığını vurguluyor. Moda uzmanları, yılan, kertenkele derisi ile leopar deseni gibi doğal desenlerin, internet çağı tasarımcılarının tutkuları sonucu ortaya çıktığını savunuyor.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte tekstil sektöründe kullanılan baskı makinelerinde önemli değişiklikler yapıldı. Bunun sonucunda da kumaşlardaki baskılar büyüdü. Moda uzmanları, bu baskılarda birçok desenin iç içe geçmiş şekilde kullanılacağını vurgulayarak, moda sektöründe olağanüstü, renkli, çarpıcı tasarımların ortaya çıkacağını iddia ediyor. Gelecek sezonlarda kalın kumaş ve ince kumaşın bir arada olduğu kıyafetler, parlak renk ile mat rengin bir arada kullanıldığı kıyafetlerin moda olabileceği de tahmin ediliyor.

Geleceğe yönelik tahminlerin doğru olduğu, 2012 yılındaki moda tasarımlarında kendisini belli ediyor. Bu yılın tüm sezonlarında parlak renklerin hakim olduğu bir moda tablosu çiziliyor. Ünlü markalar tasarımlarında kırmızıyı, sarıyı, yeşili daha sık kullanıyor. Ayrıca parlak kumaşlardan yapılan kıyafetler de dikkat çekiyor. Aykırı renklerin bir arada kullanılmasıyla modada yeni bir trend meydana getiren moda tasarımcıları, kırmızının altına maviyi yakıştırarak kıyafetlerde renk uyumuna son vermeyi hedefliyor.

Bu yılın kazak modası ise oldukça ilginç. Önceleri özellikle kış aylarında giyilen kazakların bedene tam olarak oturması istenirken, bu sezon böyle bir giyim tarzı olmayacak. Kazaklar bol dökümlü ve salaş bir görüntü verecek. Bayanlar neredeyse iki beden büyük kazaklarla sokaklarda karşımıza çıkacak. Yani “Büyük alalım seneye de giyer” düşüncesi, bu sezon, “seneye giyilmesi” değil ama “büyük alınması”nı sağlayacak. Özellikle genç kızlar arasında bu modanın çok tutulacağı tahmin ediliyor. Bu sezon taytlar yine çok moda olacak. Ancak düz renkler yerine rengarenk olanlar tercih edilecek.

Özellikle salaş kazakların altına bu rengarenk taytlar giyilecek. Kısaca bu sezon genç kızlar giyim konusunda çok rahat olacaklar. Renk uyumuna bakmayacaklar, her rengi birbiriyle kombine edip dışarı çıkabilecekler. Erkek tasarımları da spor ve klasik arasında bir çizgide olacak. Renk uyumu olan ceket ve pantolonlar da yerini birbiriyle zıt renklere bırakacak. Ayakkabılar ise artık sivri burunlu. Bayanlar da sivri burunlu ayakkabılarını raftan indirebilir. Zira bayan ayakkabı modası bu yıl sivri burunlardan oluşuyor.

 

Yorum yapın