2012 yılı diyanet umre fiyatları

Hacc’a gitmeye maddi bütçesi yetmeyip, Umre’ye giderek kutsal topraklara olan hasretini gidermeye çalışan insanlar arama motorlarında “2012 diyanet umre fiyatları” gibi terimi aratabiliyorlar. Bu yazıda umre fiyatlarıyla ilgili kısa bir bilgilendirmeye yer vermeye çalışacağız.

Bütün müslümanların hayalidir kutsal toprakları ziyaret edip, Efendimiz Hazreti Muhammet Mustafa’nın yaşadığı, Kuran-ı Kerim’in indiği mübarek toprakları görüp, Kabe’yi tavaf edip etmek, namaz kılıp Allah’a yalvarmak. Bunuda Hac veya umre ile yapabiliriz ancak. 2012′ye gireceğimiz şu günlerde 2012 yılında gerçekleştirilecek umre fiyatlarıda belli oldu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, konaklama yeri ve süresine göre 6 farklı programdan oluşan umre turları 11 Şubat’ta başlayacak ve temmuz ortasına kadar devam edecek. Ramazan ayı umre programı ayrıca açıklanacak.

Mekke ve Medine’de harem avlusuna bitişik otellerde kalma imkanı sunulan ”Otel 1” konaklama türünü tercih edenler, 7 günlük umre programı için iki kişilik odada kişi başına, kaldıkları tarihe göre bin 485 ya da bin 530 Avro ödeyecek.

”Otel 2” konaklama türünü tercih edenler ise 10 günlük umre programı için harem bölgesine yürüme mesafesindeki otellerde, iki kişilik odada konakladıkları tarihe göre kişi başı bin 325 veya bin 365 Avro verecek.

Umre programına 14 gün ayırabilenler ”Otel 3” konaklama türünü tercih edebilir. Bu programı seçenler, yine hareme yürüme mesafesindeki otellerde iki kişilik odalarda kişi başına bin 285 veya bin 325 Avro, üç kişilik odalarda ise kişi başına bin 250 ya da bin 300 Avro arasında konaklayabilecek.

”Normal konaklama türü”nü seçerek 20 günlük programla kutsal topraklara gidecek vatandaşlar da Medine’de merkezde, Mekke’de ise hareme yürüme mesafesindeki otellerde 2 ve 3 kişilik odalarda kalabilecek. Bu konaklama türüyle umreye gitmeyi tercih edenler, odadaki kişi sayısı ve konakladıkları tarihe göre kişi başına 1130-1215 Avro arasında ödeme yapacak.

Kısa süreli ”ekonomik konaklama türü” 14 günü kapsıyor. Bu turu tercih edenler, müstakil odalı binalarda kalacak ve Mekke’de hareme servisle ulaştırılacak, Medine’de hareme yürüme mesafesinde olan aynı standartlardaki binalarda konaklayacak. Fiyatlar iki kişilik odalarda 965 veya 990, üç kişilik odalarda ise 895 ile 955 Avro olarak değişiyor.

Aynı imkanların sunulduğu toplam 20 günlük uzun süreli ekonomik konaklama türünü tercih edenlerin iki kişilik odalarda kişi başı bin 90 veya bin 95, üç kişilik odalarda kişi başı 995 veya bin 45 Avro ödemesi gerekiyor.

Bu ücretlere ”Otel 1”, ”Otel 2”, ”Otel 3” konaklama türü umre programında kahvaltı ile açık büfe akşam yemeği, normal ve ekonomik konaklama türlerinde de tabldot şeklinde kahvaltı ve akşam yemeği dahil olacak.

Bebek ve çocuk ücretleri

Umre programında, bebek ve çocuk ücretleri bütün turlarda 0-2 yaş arası için 110 Avro, 3-5 yaş arası çocuklar için de 510 Avro olarak belirlendi. 0-5 yaş arası çocuklar için otellerde müstakil yatak verilmeyecek.

6-12 yaş arası çocuklar için ”Otel 1” için bin 90, ”Otel 2” için bin 100, ”Otel 3” için iki kişilik odada bin 60, üç kişilik odada bin 30 Avro, ”Normal” konaklama için iki kişilik odada 960, üç kişilik odada 930, ”kısa süreli ekonomik” tür için iki kişilik odada 740, üç kişilik odada 730, ”uzun süreli ekonomik tür” için ise iki kişilik odada 780, üç kişilik odada 765 Avro ödenecek.

En az 20-25 gün önceden kayıt yaptırılması gerekiyor

Umre ziyareti yapmak isteyenler, gerekli bilgileri il ve ilçe müftülükleri ile cami görevlilerinden alabilecek. Pasaport ve vize işlemlerinin zamanında tamamlanıp tercih edilen turlarla gidilebilmesi için en az 20-25 gün önce ilgili müftülüklere kayıt yaptırılması gerekiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, taşrada herhangi il, ilçe veya çevresiyle birlikte umre yolcusu kaydedilerek bir kafile oluşturulması durumunda, bu kişilerin hacda olduğu gibi en yakın havaalanlarından gitmelerine yardım edecek. Yeterli sayıya ulaşılmaması durumunda ise umreciler bulundukları illerden, ulaşım durumuna göre kara veya hava yoluyla ilgili havaalanlarına ulaştırılacak.

Ayrıca Başkanlık, Medine ve Mekke’de hacılar için sağlık hizmeti de vereceğini bildirdi. Dileğimiz odur ki, hac bir turistik faaliyet haline dönüşmesin ve hiçbir zaman ticari bir meta haline dönmesin.

Yorum yapın