2012 Ramazan Bayramında Hava Nasıl Olacak

Bayramı bayram tadında geçirebilmek birazda gezip dolaşmakla alakalı. Bu bağlamda 2012 raazan bayramında yurt genelinde hava durumunun nasıl olacağı merak edilen bir konu. İşte o surunun yanıtı.

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Ramazan Bayramı’nda hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.
Bayramda hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bayramda kuzey kesimlerin, özellikle Karadeniz kıyılarının sağanak yağışlı, diğer bölgelerin de az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yarın, yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimiyle Ardahan çevrelerinin kısa süreli hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık olması bekleniyor.

AREFE GÜNÜ VE BAYRAM
Arife günü ile bayramın 1. günü, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz Bölgesi’nin kıyı kesimiyle Kocaeli, Sakarya ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜ

Bayramın ikinci günü yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusuyla Sinop çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık olması bekleniyor.

BAYRAMIN ÜÇÜNCÜ GÜNÜ

Bayramın son günü yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı kesiminin kısa süreli hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığının, Ankara’da 29-31, İstanbul’da 28-31, İzmir’de 32-34, Adana ve Antalya’da 34-38, Samsun’da 25-27, Erzurum’da 27-30, Diyarbakır’da 38-41 derece arasında olması bekleniyor.

Yorum yapın