Sürpriz Uçak Yolculuğu

Sevgilimle uzun yıllardır birlikteyiz. Her yıl dönümümüzde bana sürprizler yapar, aklıma gelmeyecek hediyeler alır ve keyifli unutulmaz bir yıl dönümü kutlaması yaşatır. Sürekli sürprizler yapan bir sevgiliye alışık olduğum için, unutulmak gibi bir durum söz konusu olursa kıyamet koparırım diye düşünürdüm hep…

5. Yıl dönümümüz için ben yine sürprizlerle dolu bir gün yaşayacağımı düşünürken, ne bir çiçek, ne bir kutlama, ne de güzel bir söz duydum. Bu durum inanılmaz mutsuz ve kötü hissetmeme sebep oldu. Sürekli kutlamalara alışık olduğum için belki de artık beni sevmediğini, bir başkası olduğunu bir bayanın aklına gelebilecek her şeyi düşündüm elbette ki. Sonra dayanamayıp klasik bayan hareketleri ile bağırıp çağırmaya başladım, nasıl unutursun, bu ne anlama geliyor gibi daha birçok soruyu yüksek ses tonuyla sordum. Sevgilim anlattığında hatırladım, kariyeri için çok önemli bir proje üzerinde çalışıyordu ve yemek yemek için bile çok zor fırsat bulup, zaman zaman onu bile unuttuğunu hatırladım. Verdiğim tepkiden, onu anlamayışımdan, onu kırdığım için kendimden utandım. Uzun süre bana kızgın kaldı ve haklıydı. Bu süreçte düşündüm, sürekli sürprizler bekleyen, hediyeler almayı bekleyen, tek taraflı mutluluk yaşamayı seven birisi olduğuma karar verdim. 5 yıl boyunca bana sürprizler yaptığını ve benim ona bir kere bile sürpriz yapmadığımı fark ettim. Bu olayın yaşanması benim bazı şeyleri görebilmeme sebep olduğu için biraz da mutlu oldum. Kutlayamadığımız yıl dönümümüz için, onun çalıştığı projenin kutlaması için sevgilime bir sürpriz yapmaya karar verdim. Biz İzmir’de yaşıyoruz ve ilk olarak farklı bir şehirde kutlama yapmalıyım diye düşündüm. Aklıma ilk gelen şehir İstanbul oldu. Hem yakın olduğu için, hem de boğaz manzarası eşliğinde unutulmaz bir akşam yemeği yiyebileceğimizi düşündüm. İlk olarak İstanbul’da restaurantları araştırmaya başladım ve en çok ilgilimi çeken ve konumuna hayran kaldığım denizin ortasında bir restoran buldum. Rezervasyon yaptırmadan önce uçak biletlerimizi almam gerektiğinin farkına vardım. Gece geç bir saatti ve o saatte nereden bilet alacaktım bilmiyordum. Yarını bekleyemez, o heyecanı içimde tutamazdım. Hemen sürekli seyahat eden bir arkadaşımı aradım ve uykudan uyandırdım. Acil uçak bileti almam gerektiğini ve nereyi arayabileceğimi sordum. Çok sevdiğim canım arkadaşım o saatte uykusunu bölmeme rağmen, sohbet etmese de alobilethattını arayabileceğimi söyledi. Hemen internete girdim ve alobilethattı’nın müşteri hizmetlerini aradım. 7/24 hizmet veren bir firma olması zaten o anda benim mutlu olmama ve bu firmaya sempati duymama yetti. Gecenin o saatinde bile sınırsız hizmet sunan alobilethattı’ndan 5 dakika içinde uçak biletlerimi ayırtıp ödememi gerçekleştirdim. Benimle bu heyecanı paylaşan müşteri temsilcisi arkadaşa ve alobilethattı’na defalarca teşekkür ettim. Belkide işlemin 5 dakika sürmesi benim uzatmamdandı ?

Hafta sonu için biletlerimizi aldım ve ertesi gün muhteşem manzarasına bayıldığım, denizin ortasındaki restoranı aradım ve iki kişilik rezervasyonumuzu yaptırdım. Uçaktan indiğimizde bizi alıp, oraya götürecek olan arabayı, hediyemi, pastayı her şeyi ayarladım. İstanbul için sevgilimin ailesi de acil İstanbul’a gitmesi gerektiğiyle ilgili ufak ve korkutucu bir yalan söylediler ve bende destek olmak için onunla gidecektim. Herşey planladığım gibi gitti ve sonunda o muhteşem yerde, muhteşem bir kutlama yaptık. Bugüne kadar hep beklediğim, hiç yapmadığım için bir kez daha utandım ve sürpriz yapmanın da ne kadar keyifli bir şey olduğunu anladım. Türkiye’nin neresinde olursanız olun, istediğiniz her an farklı bir şehre uçabilir bunun için alobilethattı’ndan destek alabilirsiniz. Bu yaşadığım tecrübeden sonra ufak bir uyarı yapmadan geçemeyeceğim, özellikle kadınlar eşlerinizden sürekli sürpriz beklemeyin sizde onları mutlu edin ama kararı iyi tutturun ben biraz abarttım, şimdi o hep benden bekliyor. ?

 

“Sürpriz Uçak Yolculuğu” üzerine bir yorum
Yorum yapın