ÖMSS Sınavındaki Belirsizlik!

Kamu kurumlarına özürlü statüsünde memur almak için düzenlenecek Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) tam anlamıyla komediye dönüştü.

 

Özürlü Memur Sınavında Dünden Bügüne Yaşananlar

 

Bu yıl (2012) ilk defa yapılacak olan ÖMSS sınavı onbinlerce engelliye umud ışığı oldu. Onbinlerce engelli bu sınavın yapılacağı tarihi, sınava ilk ve son başvurularını merakla beklerken, kurumlar tarafından yapılan sınav tarihi ve sınav başvuru tarihleri onbinlerin kafasını allak bullak etti.

 

İlk açıklama:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Sınav tarihi 2012 Mart olarak açıkladı.

Ardından Sınav tarihi 2012 Nisan Ayına Ertelendi ( Ayrıntılar için bakınız )

Onbinlerce engelli bu sefer artık sınav tarihi ertelenmez kesin tarih budur diye düşünürken Fatma Şahin’den başka bir açıklama daha gelerek sınavın Haziran ayına ertelendiği haberi duyuldu. ( Ayrıntılar için bakınız )

Neyseki daha sonra bu haberde verilen tarihin bir dil sürçmesinden kaynaklandığı öğrenildi. Şimdilik sınav tarihi 29 Nisan Olarak kesinleşmiş gözüküyor.

 

Tüm bu hengameler aşıldı, peki ÖMSS sınav başvuru tarihleri hangi olacak?

Bu soruda yine onbinlerce engelli tarafından merakla bekleniyordu. Sonunda beklenen açıklama geldi ve ÖMSS sınav başvuru tarihi 20 Şubat 2012 olarak açıklandı (Ayrıntılar için bakınız  )

 

Tam herşey netleşti derken hoppp başka bir açıklama daha gelerek sınav başvuru tarihinde yeniden revizyona gidildiği açıklaması yapıldı. (Ayrıntılar için bakınız  )

Bu seferde sınav başvuru tarihi 20 Şubat değil 22 Şubat olarak belirlenmiş.

 

Şimdilik ÖMSS sınavının yapılacağı tarih 29 nisan 2012, sınav başvuru tarihi 22 Şubat 2012 olarak belirlenmiş durumda. Peki ya ÖMSS sınavına son başvuru tarihi? Bunu kimse bilmiyor. Adeta devlet sırrı olarak saklanıyor. Sınav klavuzunda da aynı şey sözkonusu. Sınavın yapılacağı tarihe 2 ay gibi kısa bir süre kalmasına rağmen, ne son sınav başvuru tarihi nede sınav klavuzu ortada yok.

SONUÇ:

AKP Hükümeti, 2011 yılında kamuda açık olan onbinlerce özürlü kadosunu doldurarak cumhuriyet tarihinde bir yıl içinde kamuya en fazla özürlü personel alan Hükümet unvanını aldı. Kendilerini bu yüzden tebrik ederiz. Ve fakat şurası bir gerçekki, AKP hükümeti 2012 yılında yapılacak ÖMSS sınavında tam bir fiyoskoya yol açarak sınıfta kalmıştır….

Yorum yapın