Hangi Tarayıcı Daha İyi?

Hangi tarayıcının daha iyi olduğunu belirleme noktasında kullanıcıların kafaları karışabildiği için, arama motorlarında “hangi tarayıcı daha iyi?” gibi terimleri aratarak en iyi tarayıcı bulmaya çalışan kullanıcıların sayısı gün geçtikçe artıyor. Temel olarak tarayıcıların listelendiği ve detaylı incelemelerin yapıldığı bu yazıda en iyi tarayıcının hangisi olduğunu siz kendiniz belirleyebileceksiniz.

İlk önce test edilecek tarayıcıları belirtelim;

*Mozilla Firefox

*Opera

*Google Chrome

*Internet Explorer

Amacına göre 1. değişiyor.Amacınız hızsa;Firefox,Opera ve Google Chrome başa baş gidiyor.Amacınız daha güvenli sörf yapmaksa;Opera tercih edilmeli.Amacınız popüler bir tarayıcı kullanmaksa ;Internet Explorer ya da Firefox tercih edilmeli.Eğer eklenti takıntınız varsa ;Firefox eklenti canavarı (5000’in üzerinde eklenti var)

OPERA (9/10)
Güvenlik konusunda şampiyon.Çünkü;şu anda 0 açık var.Bu demek oluyor ki ;size en güvenlikli interneti Opera sağlıyor.Ayrıca Opera 10 sürümünde “turbo mod” adında bir araç mevcut.Bu modu aktif yaparsanız;açılacak pencerede ki flash animasyonları gibi şeyler kısıtlanıyor.Böylece 3 kata varan hız artışı oluyor.Hız dışında Opera’nın iyi yapılandırıldığını da söyleyebiliriz.Bir kaç aydır Opera kullanıyorum.Şu ana kadar 1 kere bile çökmeyle karşılaşmadım.Ön bellek,çerez,geçmiş gibi kullanıcı bilgilerini rahatlıkla görebiliyoruz ve silebiliyoruz.İndirme işlemini de iyi yapıyor.”Download Manager (indirme yöneticisi)a ihtiyaç kalmıyor.

Sonuç olarak;mükemmel bir tarayıcı.Güvenlik konusunda lider olduğu gibi hız konusunda da liderliğe oynuyor.Kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.

GOOGLE CHROME (8.5/10)
Hız konusunda çok iyi.Çünkü;bu tarayıcı inanılmaz derecede hafif.Yâni RAM tüketimi düşük.Bu da çökmelere karşı etkili ve internetin hızlı kullanılmasını sağlıyor.Daha yeni bir tarayıcı olmasına rağmen kendini çok iyi geliştirdi.Şu an Opera’nın en büyük rakibi bence.Yapımcı Google olduğu için arama motoru olan Google’da gezinmek çok hızlı.Bu tarayıcının belki de en büyük eksiği;indirme yöneticisi diyebilirim.Yapılan indirmelerde ayrıntı eksikliği var.

Sonuç olarak;kusursuz bir tarayıcı.Kullanılabilir.

MOZILLA FIREFOX (8.5/10)
Firefox denince akla ilk gelen şey,eklentidir.5000’in üzerinde eklenti baş döndürücü.O yüzden Firefox, her türlü ihtiyacınızı karşılayabilecek bir tarayıcı.İnanın hepsini yüklemeye ömrünüz yetmez.Aslında eklenti çokluğu,Firefox’u lider yapabilirdi.Ama Firefox’un bir hatası var ki çok sinir bozucu;tarayıcı çökmesi.Bu ne demek.Yâni;internette dolaştığınız bir anda,sebepsiz yere Firefox çöküyor.Bu çökmeler bazen Windows’a da yansıyor.Explorer.exe hata veryor.Sistemi yeniden başlatmaya kadar gidiyor.

Sonuç olarak;sinir bozucu çökmelere karşı sabredebilirseniz,Firefox sizin için en iyi tarayıcıdır.

INTERNET EXPLORER (7.5/10)
Puanı düşük vermemin sebepleri var.İlk önce şunu söyleyeyim; güvenlik açığı çok fazla.Bilgisayarı hackera gümüş tepside sunuyorsunuz.Bunun anlamı;bu açıkların hehangi biriyle PC kontrolü başkasının eline geçebilir.Hız olarak da yavaş kalıyor bu tarayıcı.Söyleyebileceğim en iyi şey,uyumluluk.Yapımcı Microsoft olduğu için tüm Windows’larla uyumlu sürümü var.

Bilhassa web sitesi geliştiricilerine saç baş yoldurmasıyla ünlü olan Internet Explorer, giderek yaygınlığını yitiriyor. Bunun yerine revaçta olan tarayıcılar arasında ise Firefox ve Chrome yer alıyor.

“Hangi Tarayıcı Daha İyi?” üzerine bir yorum
Yorum yapın