En İdeal ve Sağlıklı Zayıflama Yöntemleri

Zayıflamak isteyen insanların bir çok nedeni vardır. Bu nedenleri fazla kilolarından kurtulmak, vücudunu gerektirdiği kiloda tutmak, sağlıklı olmak ve çevresine zayıf,güzel görünmek gibi nedenler olarak sıralayabiliriz. Elbette ki bu nedenleri çoğaltabiliriz. Fakat yapılan araştırmalara ve anketlere göre kişilerin neden zayıflamak istedikleri bu nedenleri belirterek sıralamışlardır. Peki siz neden zayıflamak istiyorsunuz? Eğer sağlıklı bir birey ve vücudunuzun gerektirdiği bir kiloda olmak için zayıflamak istiyorsanız yapmanız gerekenler aslında çok basit. Fakat çoğu insan, bu kurallara uymamakta, belli bir süre sonra sıkılıp zayıflama istediğinden vazgeçmektedir.

Zayıflarken yapılan yanlışları, doktor veya diyetisyen tavsiyesine uymadan yapılan diyetler, uygulanan diyetleri yarıda kesip yeniden başlamak veya diyetisyeninizin,doktorunuzun verdiği programı harfiyen uygulamamak. Çoğu insan bu kurallara uymayarak zayıflama süresini geciktirme ve bu sürecin gecikmesi sonucunda da kişi sıkılarak zayıflama istediğinden vazgeçmektedir. Gerçekten zayıflamak istiyor iseniz, aşağıdaki birkaç ipucu işinize yarayacaktır.

Sağlıklı zayıflamak için zaman gereklidir. Sağlıklı zayıflama uzun bir süreçtir ama vücudunuza zarar vermeden en uygun şekilde zayıflama yöntemi budur.
Şok diyetleri bırakın. Bu diyetler sizi zayıflatır fakat sağlıksız zayıflatır. Vücudunuza zarar vermeden verebileceğiniz kilogram miktarı 1 ay boyunca 4-5kg arasında değişmektedir.

Doktorunuzun veya diyetisyeninizin dediklerine harfiyen uyun. Bazen sıkıcı gelebilir fakat uzun süreçte size yararlı olacaktır.
Sağlıklı zayıflama uzun bir süreçtir. Eğer 1-2 hafta gibi bir süreçte doktorunuzun dediklerini harfiyen uyguluyor ve hiç kilo vermiyor iseniz pes etmeyin. İlk baştada dediğimiz gibi sağlıklı zayıflamak için zaman gereklidir.

  • Günde en az yarım saat spor yapın
    Düzenli, dengeli ve sağlıklı beslenin.

Doktorunuzun veya diyetisyeninizin verdiği diyet programından kesinlikle çıkmayın.
Tüm bu anlattıklarımızın ve size verdiğimiz ufak püf noktalarının yanısıra, işinize yarayacak bazı ideal zayıflama yöntemleri bulumaktadır. Yazımızın diğer kısmında sizlere bu ideal zayıflama yöntemlerinden bahsedeceğiz.

A – Spor Yaparak Zayıflama: Günümüzde hareketsizliğin getirmiş olduğu nedenlerden dolayı şişmanlık oranı artmakta ve insanlar nasıl zayıflabileceklerini bilmemektedir. Şok diyet yöntemleri ve uygulanması riskli diyetleri uygulayarak sağlıklarını tehlikiye atmaktadırlar. Bunun için en iyi yöntem spor yaparak zayıflamaktadır. İstediğiniz kadar yemek yiyin, her şeyi yiyin eğer aldığınız kaloriden fazla spor yapıyorsanız düzenli bir şekilde zayıflayacak ve ideal kiloya kavuşacaksınızdır. Günlük olarak yapacağınız yarım saat veya bir saatlik spor ideal kilonuza ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

B- Diyet Yöntemiyle Zayıflama: Spor yapmaya imkanınız yoksa diyet yöntemini kullanabilirsiniz. Belki uzun soluklu spor yapamayabilirsiniz ama işyerinde asansör yerine merdivenleri kullanmakta size yardımcı olacaktır. Veya kısa mesafelerde araba kullanmak yerine yürümekte spor anlamında sayılmasada hareketsizlikten kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Tüm bunları uygulardan yanında diyetisyen hekiminizin size vermiş olduğu, size uygun diyetler yardımıyla kısa sürede ideal şekilde kilo verebilirsiniz. Diyetlerde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, şok diyet olarak tabir edilen ve araştırmadan size uygun olmayan diyetleri yapmamanız. Bu diyet yöntemleriyle belki bir anlık kilo verebilirsiniz ama ilerleyen zamanlarda ciddi derecede sağlık sorunlarına sebebiyet verebilirsiniz.

C-Estetik Operasyon Yöntemiyle Zayıflama: Bu yöntemi sadece eritilmesi zor veya erimeyen bölgesel yağların yok edilmesinde kullanmanız yararlı olacaktır. Genellikle liposuction (liposukşın) olarak tanımlanan bu yöntemi, belirttiğimiz gibi bölgesel yağ alımında, spor ya da başka yolla erimeyecek veya erimesi çok zor durumlar için doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz.

Tüm bu yazıda bahsettiklerimizi ve size belirttiklerimizi uygular iseniz, sağlıklı zayıflamanız kaçınılmazdır. Unutmayın sizin için önemli olan sadece zayıflamak değil sağlıklı zayıflamak olmalıdır.

“En İdeal ve Sağlıklı Zayıflama Yöntemleri” üzerine bir yorum
  1. Gerçekten sizlere çok teşekkür ederim. Bu kadar değerli yazıları bulmak artık çok zor elinize emeğinize sağlık bu tarz güzel yazılarınızın devamını bekliyoruz..

    Cevapla
Yorum yapın