Güzel bir akşam yemeği günün tüm yorgunluğunu alır demişler. Bu seferki yemek tarifimiz FIRINDA PLİÇ TARİFİ. Önce malzemeler.
4 KİŞİLİK MALZEME
1 adet piliç
yarım limon suyu
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Fırında Piliç Tarifi Yapılışı
Yarım limon suyu, dövülmüş sarımsak, sıvı yağı, tuz, karabiber ve kekiği karıştırın. Bu karışımı piliçin her yanına sürün, 200 derece fırında pilici piştikçe döndürerek kızartın, ara sıra pilicin pişme suyundan üzerine sürün, patates veya pilav ile servis yapın. Eğer patates tercih ediyorsanız, piliç fırında pişerken, dilediğiniz şekilde patatesleri keserek, tabağın kenarlarına dizip, aynı süre içinde patateslerin de pişmesini sağlayabilirsiniz.