Sivilce ve Sivilceden Kurtulma Yolları

Özellikle ergenlik çağındaki gençlerin üzerinde çok kafa yorduğu bir konudayız şimdi. Akne yani sivilceler. Sivilceler iki başlıkta incelenebilir.

  1. İltihaplı sivilceler
  2. İltihap olmayan sivilceler

İltihaplı sivilceler kırmızı, kızarık ve genelde herkeste çıkan sivilcelere verilen addır. İltihabı olmayan sivilceler ise halk arasında siyah nokta veya beyaz noktalara verilen addır.

Sivilce nedir ve sivilce neden oluşur?

Deri altında gözeneklerin tıkanması ve burada çeşitli bakterilerin üreyerek o bölgenin iltihaplanmasıyla meydana gelen şişlik veya kırmızılık biçiminde meydana gelen oluşumlara sivilce bir diğer adıyla akne vulgaris denir. Hormonal bozukluklar, ergenlik döneminde üretilen salgılar sivilce oluşumunu hızlandırır.

Sivilce hakkında bilinen yanlış bilgiler

Yapılan bilimsel araştırmalar sivilce ile stresin alakası olmadığını göstermiştir. Yani stres yaptım sivilce çıktı lafı kesinlikle mantıksızdır. Güneş ışığı sivilcelere faydalıdır bilgisi de kesinlikle yanlıştır. Eğer sivilceli biri güneş altında çok fazla kalırsa, cildinde çeşitli deri sorunları meydana gelebilir hatta deri kanserine sebep olabilir. Sivilceleri sıkmak da kesinlikle çok yanlış bir davranıştır. Çünkü eğer sivilcelerinizi sıktırırsanız yağlanmanın meydana geldiği sivilce köklerindeki mikroplar yüzünüze yayılır ve ertesi gün birkaç sivilceyle daha karşılaşabilirsiniz. Ayrıca yüzünüzde ömrünüz boyunca geçmeyecek sivilce izleri meydana getirebilirsiniz.

Sivilce izlerini geçirmek, sivilceleri geçirmekten çok daha zordur.

Sivilceler ileride çıkmaz, büyüyünce geçer mantığı da kesinlikle doğru değildir. Sivilce her yaşta çıkabilir. Ayrıca sivilcelerle besinlerin hiçbir alakası olmadığı da yine bilimsel çalışmalar doğrultusunda ispatlanmıştır.

Sivilcelerimden kurtulmak istiyorum diyorsanız ve sivilceden korunma yollarını arıyorsanız yazının devamını okumanızı tavsiye ederiz.

Erkekler traş olmadan önce yüzünü nemlendirmelidir. Tercihen banyodan sonra traş olunmalıdır. Sık sık traş olmaması gerekmektedir. Traş olduktan sonra yüzü temizleyici anti bakteriyel sabunlarla yıkanmalı bu sayede yüzü mikroplardan arındırmalısınız. Vücut temizliğine önem göstermelisiniz.

Kızların dikkat etmesi gereken şey ise makyajdır. Gözenek tıkayıcı maddeler aşırı sivilce sorununa sebep olabilir. Dolayısıyla makyaj malzemeleri kesinlikle kullanılmamalıdır.

Eğer cevaplarımız sizleri tatmin etmediyse ve sivilce sorununuz gerçekten aşırı düzeydeyse, sivilce nasıl geçer diye araştırmaktan vazgeçmeli ve bir an önce bir cildiye doktoruna başvurmalısınız. Artık Roaccutane veya Zoretanin gibi haplarla 3 ay ila 8 ay arası bir sürede sivilce sorununa kesin çözüm alınabilmektedir. Unutmayın hiçbir şey sağlığınızdan önemli değildir…

“Sivilce ve Sivilceden Kurtulma Yolları” üzerine bir yorum

  1. Arkadaşlar, geçen hafta aldığım bir kitabın içeriğini sizinle paylaşmak istiyorum.
    Kitap içeriğinde sivilce dostu ve düşmanı gıdalardan tutunda, sivilcenin ne olduğunu resimlerle anlatan bir çalışma yer alıyor.
    İçeriğinde yer verilen formülle 1 hafta yüzümde ki irinleri atmayı başardım.
    İsterseniz bir inceleyin.

    Yanıtla
Yorum yapın