Teknolojinin gelişmesi ve her geçen gün yaşamımızda yer alması insan yaşamının standartlarını maksimum düzeye çıkartırken bize hem daha konforlu bir yaşam fırsatı tanıyor hemde bu teknolojinin yaygınlaşması teknolojiye erişimi ekonomik anlamda kolaylaştırıyor. Örneğin bundan on onbeş yıl önce uçakla yolculuk yapmak sadece belli bir zümrenin belli ekonomik seviyenin üzerindeki kişilerin yaptıkları bir şeyken, gelişen teknolojiye parelel olarak uçak firmalarının artışı normal vatandaşından uçaklara erişimi son derece ekonomik hale getirdi. Şimdilerde ucuz uçak biletleri Birkaç hafta önce yer ayrıltılması sayesinde neredeyse otobüs fiyatından dahada ucuza geliyor. Evet evet yanlış duymadınız, uçak bileti eğer erken yer ayrılırsa otobüs biletinden dahada ucuza geliyor.
Düşünsenize otobüste saatlerce yolculuk yapıp her yanınız tutuluyor. Belli bir saatten sonra gittiğiniz yol adeta bir ziyete döner ve artık yola çıktığınıza çıkacağınıza lanet eder olursunuz. Tatile çıkmışsanız ve yolculuğunuz otobüsle gerçekleşiyorsa tatil keyfi keyif olmaktan çıkıp eziyete dönüşür. Bugün Türkiye’de hava ylu taşımacılığı yapan onlarca firma bulunmaktadır.
Tabi firma sayısı artıkca rekabette artıyor. Rekabet arttıkcada firmalar fiyatları aşağı çekiyor. Bu durumdan kazançlı çıkan ise vatandaş oluyor tabiki. Tabi bu durum sadece hava yolu taşımacılığı için değil tüm teknolojik ürünler içinde geçerli. Yine bundan önce çep telofonları sadece iş adamları özgü bir teknolojik alet olarak görülüyordu. Daha doğrusu çep telefonlarının fiyatları o yıllarda dudak uçaklatan cinsten olduğu için normal vatandaş bu alet iş adamlarına lazım bize lazım olmaz deyip işin içinden çıkıyordu. Gün oldu devran döndü çep telefonlaının üretimi arttı, üretici firmalarının sayısı arttı rekabet başladı ve fiyatlar al aşağı oldu. Sonuç rekabet eşittir kalite. Rekabet eşittir ucuzluk. Rekabet eşittir teknolojiye erişim.